Hamburgare

Häromdagen vart jag så himla sugen på burgare, konstigt :P dom som känner mig vet att jag inte är så förtjust i burgare. Under mina 2,5 år på Mc Donalds åt jag 1 Mc Feast, 1 QP och 2 Chees. Mc Festen blev jag bjuden på då jag var på arbetsintervju. Åt 1 QP och 1 Chees som var waste efter krogen och en gång tog jag en Chees och åt där bak bara för jag var så himla hungrig.

Jag har inte ätit en enda på min korta tid på BK men ska självklart prova. Men idag ska vi faktiskt unna oss och åka iväg på Max nu snart, mitt förslag :) Sitter redan och kikar på menyn :P

Skriver med Linn nu :) Imogon bär det av! Önskar dig all lycka på färden och att du har skitkul!

Sov gott Baggis

Ja det var så illa att han fått i sig glykol och det klarar inte njurarna av så vi åkte iväg för att säga hejdå och hämta honom.
Han var inte alls pigg :( Vi satt en stund och gosade med honom och sen fick han somna in i min famn. :( Så himla jobbigt, jag hade inte en tanke på att han inte skulle klara sig. Saknar honom massor, han som funnits vid min sida i 2,5 år och är den goaste, mest speciella katt jag nånsin träffat.


Älskar dig gubben! Sov så gott och ha det så bra däruppe <3

Onsdag

Vi kom tillbaka från djursjukhuset för ett tag sen och Baggis är kvar, huvva han va så hängig :( Det kunde vara njurarna men vi får veta imorgon vad det kan vara för nått då de fått resultatet av blodproverna. Förvånar mig inte heller om det är njurarna för njurvärdena var inte bra då han hade urinstopp.

Ja så nu har jag precis tagit en en varsin promenad med hundarna så de har fått varit lite själva ute. Det är ju lite enklare att fostra dom en och en :) Sigge är den som drar mest och Chippen är den som skäller mest och Lillan är ju som hon är :P Skällig, hoppig och dragig men då är ju hon lite lättare att tygla :P haha

ja så snart ska man iväg och jobba, inte ett dugg peppad. Vill jobba med något annat menmåste ju ta det jag får. Hoppas jag får längre pass snart, skönt att jobba 4-6 dagar i veckan men vill helst ha längre pass än 3-4 timmar åt gången! Tycker inte om att man förstör en hel dag med 3-4 timmars arbete samtidigt som det är himla skönt att inte ha långa dar.

Kikade precis på bilder från då vi precis hämtat vovvarna, gu va dom har växt :)


Småa och runda små vovvar :)


Jäklar vad lite hår hon hade jämfört med nu :P

Feber?

Ja jag tror jag gått och fått feber, känt mig varm hela dagen men inte brytt mig om det. Men nu känns det som jag kokar, dessutom har jag haft endel nysatacker ikväll. Hoppas det inte blir värre än så.

Ne krypa ner nu snart, ska ju vara på Falu djursjukhus 8.30 imorgon. Sen ska jag jobba 11.30-14.30. Vart medbjuden på en "lycka-till-på-det-nya-jobbet-middag" imorgon kväll för en som jobbar där då men har jag verkligen inte råd med oturligt nog. Hade ju varit en bra start på ett nytt jobb.. men men.. ne som sagt, sängen kallar..

Natti

Wild Child



Såg denna precis, en typisk college film eller vad jag ska kalla det. Söt, romantisk, bitchig och rolig. Vart även tårögd vid några tillfällen, men då är jag väl en ganska blödig typ :)

Lillbubben

Bagheera har vart himla dålig idag :( Bara ligger och gör ingenting..
Precis innan vi la os igår kräktes han, men det är ju vanligt att katter gör det, iaf våra. Innan dess var han som vanligt. Han har kräkts flera gånger idag med men precis som igårkväll kom inget, bara slem.
Ringde vererinären tidigare idag men de sa vi skulle avvakta och se om han vart bättre idag men det har han ju inte så nu ringde jag igen och vi fick en tid imorgonbitti kl 8.30. Typiskt de ska ska hända massa kostsamma saker då man verkligen inte har pengar men huvudsaken är att Baggis blir bra igen! Vill ju att han ska bli gammal med oss!



Precis

Ja precis som jag skrev, idag har jag inte gjort någonting! Så himla skönt det kan vara ibland :)

Måndag

Denna dag vart inte riktigt som jag tänkt mig men så behöver det ju inte alltid vara..
Idag ska jag.... GÖRA INGENTING..


Söndag

Ja idag fick jag minsann inte sluta tidigare men tur är väl det, vill ju jobba mer än vad jag gör! Kändes som det var mer folk idag än igår. På donken var det oftast superlugnt på söndagar men inte på BK inte.

Snön värker ner idag med och jag fick hämtning som tur va :) Då vi kom hem lagade vi middag och kikade på Hellboy 2, eller jag sov genom halva, såg börja och slutet :P Fattar inte, jag kan somna när som helst och var som helst, helt sjukt!
Minns en gång då jag höll Magnus sällskap på gjuteriet då han jobbade kväll.. Han stod och sågade metall med en bandsåg och jag satt på en stol bredvid och sov :P Sen finns det ett antal andra pinsamma ställen jag somnat på, tex i soffan hos folk man knappt känner :P

Imorgon ska vi iväg och simma igen, jag är ledig men ska med Magnus och jobba.

Ne undra om vi ska se lite mer film snart..



Lördagkväll

Brödet vart riktigt bra faktiskt :) Billigt och gott bröd men väldens onyttigaste bröd :P Ska se om jag hittar något bra recept på nå lite nyttigare bröd till veckan.

Såhär löd receptet men jag höftar ju som vanligt :P

******************

Vetebröd

1 l ljummet vatten
50gr jäst
2 handfulla med socker
60g salt
2 kg vetemjöl
3 msk olja

Blanda alla torra ingredienser först tillsätt sedan vattnet och sedan oljan. Jäs i cirka 30 minuter baka till 6 bröd och pensla med önskad krydda m.m. kör i ugn på 170 grader i ungefär 30-35 min ...kan vid utbakning även ha oliver, soltorkade tomater etc i degen. vid både ång och varmlufts ugn som på restarung; efter utbakning av 6 bröd, kör brödet på ånga på 70 grader i 10minuter och sedan på 170grader i 17 minuter.

*****************

Jag bladnade dock som jag lärt mig, smula jästen, i med vätskan och i med det torra. Jäste ca 30 min, bakade ut bullar, jäste ca 30 min på plåt under kökshandduk sen in i ugnen på 175 grader tills de såg bra ut.


Bullar i ugnen


Mumma :)


Nyfikna pojkar kikar in i köket där de inte får vara


Det har kommit lite snö idag, 3-4 dm kanske.


Haha jag lyfte upp Lillan i katträdet, skitkass bild, Lillan rörde precis på huvudet :P


Bjuder på denna stygga, Lillan är iaf söt :) Hua stackarn man ser knappt hennes ögon men inte så länge kvar nu innan hon kan ha toffs :)

Har tagit bilderna med mobilen som för det första har kass kamera och för det andra så blinkar lampan så man får tajma in och trycka av precis då det lyser :P

Ja som sagt såg vi film förut, åt nybakt bröd och drack varm choklad, mumma :) Jätte mysig film, se den!

Ne måste väl snart hoppa i säng, jobba 12-16 imorgon, sen ledig två dagar om jag inte minns fel. sen jobba 11.30-14.30 onsdag och torsdag sen ledig fredag och jobba 12-16 lördag och söndag. Tror det var så schemat löd nästa vecka.



Bedtime Stories


Helmysig film faktiskt med Adam Sandler som alltid är lika bra :) Kika på den!


Jäser

Ja då ligger degen och jäser. Gjorde dubbel satts så de vart lite, hoppas bara allt får plats i frysen. Annars har jag ju en liten brödälskare här hemma som gärna frossar i bröd men det är dumt att det står och blir torrt och gammalt.

Dike

Lättsam arbetsdag det här trotts det är löningslördag. Jag fick sluta stax innan 15 för det var så pass lugnt men det var fullt upp innan. Nått som är helt jävla värdelöst är att det bara finns EN kortterminal på SEX kassor, man får ställa sig på kö och hålla på, tar bara massa tid, då uppskattas kontanter kan jag säga :) Ja och förvirrad blir man, råkade ta fel kort idag och lämna till en annan gäst men som tur va stod han kvar och väntade på mat så det gick lätt att byta. Tänkt bara om han hade gått ut och satt sig innan vi upptäckte de, gå och fråga varenda gäst. Kan tänka mig vilken fet utskällning jag skulle få då.

Ringde älskling då för att höra hur det gick på jobbet. Då hade stackarn vart tvungen att veja för en bil som körde in i en annan bil så han valde att köra ner i diket istället för att köra in i bilen. Tur det gick så pass bra! Hua! Han hade fått suttit och frysit i diket i två timmar innan de kunde dra upp honom så vart ingen vidare värst arbetsdag för Magnus idag inte. Inte undra på att de händer olyckor idag då de snöat som tusan hela dan.

Fick förresten lön igår, visste jag skulle få en liten summa, nån hundralapp men fick hela 1100 kr för dom observationer jag gjort. Hade inte räknat med det så vart himla glatt överraskad, pengar behövs verkligen just nu, varenda krona.

Ska baka lite bröd ikväll, blir nått vanligt vetebröd bara. Vi handlade påvägen hem från jobbet och jag hade inte kikat på någe recept så köpte bara vetemjöl och jäst får bli nå roligare bröd någon annan dag.

Blir även lite filmtittande ikväll och så tänkte jag prova hinna/orka med att bada, kamma, klippa klor, rengöra ögon och fixa med Linnan. Det är lite att göra med en liten York, ska badas 1 gång  vecka och borstas varje dag men det ser jag inte som besvärligt, roligt ju och dessutom visste jag ju om allt detta innan vi skaffade henne. Har velat ha en York länge :)

Ne ska kika ut nå recept nu och sen stöka och diska i köket så det finns grejer och plats tills jag ska baka.


tråk

Hann se lite av Lets dans endå , fick sluta lite tidigare för de va så himla lugnt :)
Har inte gjort så himla mycket mer sen dess kikade på Samantha igen, tycker den är rolig :)
Tror jag ska prova locka med mig Magnus till sängen snart, är inte så himla trött nu som jag varit förut idag men vet jag kommer vara trött imorgon om jag inte lägger mig snart. Börjar 12 imorgon så jag har ju lite sovmorgon iofs.

Ne jag hade inge alls att komma med nu.. tråkig jag är!

Skogen

Ja då har man vart ut i skogen 1 timma då. Precis ätit lite och ska snart iväg och jobba.
Lillan klarade skogen galant, eller iaf där det var uppkört ;)

Jag missar Lets dans ikväll och reprisen är på söndag då jag jobbar.. men men jag får kika på dansklippen på internet ist.
Ne måste göra mig iordning för jobb nu..

Ha en trevlig fredagkväll!



trött

Ja jag hann inte se så himla mycket av filmen igår, slocknade nästan på en gång så jag måste se om den :)

Vart inge simma idag heller, jag är helt slut! Sov till 10 men är fortfarande jättetrött! Har värk i både kropp och knopp också så ja de får väl bli efter helgen. Kommer nog inte hinna iväg nått i helgen då badhuset öppnar 10 och jag börjar 12. Ne ikväll ska jag nog lägga mig så fort jag kommit hem.. Men det lät nog som vi ska iväg ut i skogen en sväng med grannen vid 14 och det är ju inte alls dumt, skönt för hundarna och Lillan ska få följa med för första gången :) Hon ligger här i mitt knä och vill gårna lägga huvudet på musplattan :P

Nu skulle det vara mysigt att bara ligga och mysa och kramas men det är sällan det förslaget går igenom :(


 

Bolt

ja då har man varit hemma en liten stund, precis ätit pannkaka som jag fick med mig från jobbet.. mumma :)  Älsk hämtade mig och på vägen hem köpte vi faktiskt lite godis.. ska kika på film nu snart :)

Ja jag fick börja mitt i middagsruschen, kom lite av mig då de va en dag emellan men det gick bra. Ganska lugnt och skönt ikväll, fick fylla upp och diska lite. Jennifer jobbade så det var lite extra trevligt :) Dom andra är ju jättetrevliga dom med såklart :) Fick lära mig hur man plockade isär och diskade "ketchuppumpen" haha "Ja osså får man inte ta med sig den här hem" sa Eric som visade mig då han höll upp själva pumpen som var lång och snoppliknande HAHA :P

Imorgon ska vi iväg och simma igen är det tänkt.. blir lite senare tror ja så vi simmat klart lagom till relaxen öppnar kl 10 för imorgon är det för både damer och herrar :) Kan vara skönt med lite sovmorgon ;)

ja som sagt nu blir de film, Bolt :) Har hört den är bra och jag älskar animerade filmer, så himla lättsamt :)





Apelsin & Choklad


Vart en apelsin och sen hittade jag faktiskt en block choklad.. Ska ju egentligen baka med den men kunde inte hålla mig så jag tog en rad för att dempa suget, voila inge sötsug längre :) På tal om apelsin och choklad, att blanda dessa är ingen hitt för min del, blä :S



Fick en ask med sån apelsinchoklad då jag låg på sjukhuset och var nyopererad.. hua :S

ja då ska jag iväg stax.. ska bli spännande att se hur det går ikväll :)

hejvejs

MMS

Fick MMS från Kim idag igen :)


Meja är så himla söt! Nyklippt också tror jag minsann :)


Melvin sover vagnen, så söt så :) Kim som virkat båda deras mössor har jag för mig :)

Godis

Jag fick faktiskt mitt godis hemskickat häromdan helt GRATIS, det tog dock slut lika fort som det kom in genom dörren ;)


Allt dehär fick jag hem från gratisgodis ;)


Klicka på bilden nedanför och bli medlem du med, helt gratis :)



Gratis Godis

Ja uttråkad och godissugen så vad gör man? Jo man går in på gratisgodis och klickar hem lite GRATIS GODIS ;)

Klicka på bilden och bli medlem du med! :)



Uttråkad

Jahopp.. jag är uttråkad, vet inte vad man ska hitta på såhär innan jag börjar jobba.. nästan för kort tid för att hitta på nått och för lång tid för att bara sitta och vänta eller sitta här och göra ingenting.. *suck*

Vi var iväg förut men inte så många hemma så Magnus ska iväg igen sen då jag jobbar..

Lillan ligger här i knät mellan mig och datorn, så himla söt. Bagheera hoppade precis upp här bredvid och trodde han skulle få ligga men ne de va ju upptaget :)

Börjar få full hårddisk nu med.. drygt! Måste rensa och jag vill ha en extern hårddisk men kommer inte ha råd med det på ett tag så får väl sätta mig och bränna lite bilder.. Antar det är dom som tar massa plats.

Jag är sugen på något gott, en påse lösviktsgodis hade inte suttit fel men blir inge sånt idag inte, får väl ta en apelsin ist.



Pigg som en lärka

nje.. vart faktiskt riktigt trött nu då jag satte mig i soffan. Kom hem från badet för en stund sen och har precis ätit "fattigfrukost", havregrynsgröt. Inte så dumt och nyttigt är det också men man blir lätt less på det tyvärr.

Självklart hade illbattingarna här hemma hunnit dra fram och och bitit sönder en "sockerpip", vet inte vad det heter men en sån burk med en pip på som man häller direkt ur.. Så mycke annat hade de nog faktskt inte gjort mer än att stöka till då.. men endå, att dom inte kan hålla sig i skinnet då vi är iväg ca 1-1,5 timma. Nu ligger dom och sover, dom hunde väl passat på och göra de då vi var borta.. men men valpar är valpar.

Idag ska jag jobba 17-21, spännande :) men innan dess ska jag med älsk på jobbet.

Ne göra oss iordning tro och åka ut och se om folket är lika snåla idag *suck*

Hej så länge, ha en trevlig dag!



Dagen

Ännu en dag har passerat och det är snart dags för sängen.. Imorgon ska jag jobba 17-21, har inte jobbat så sent förut så det ska bli spännande att se hur det är. Om det är lite folk och hur det är med förstängning och så :) Jennifer jobbar imorgon med så det ska bli extra kul :)

Planerna för morgondagen är inte många.. Simma och ska ev med Magnus och jobba..

Ne lite te och sen sängen.

Natti

Lista

Namn: Tina
Födelsedag: 16 Juli
Hemstad: Östersund
Ögonfärg: Grönblåa
Hårfärg: Brunett men min naturliga hårfärg är mörk blond
Längd: 163
Höger/vänsterhänt: Höger
Värsta ovana: Snooza
Stjärntecken: Kräfta
Skostrl: 38-40
Är dina föräldrar skilda: Ja
Din svaghet: Gotta
Rädsla: Att förlora någon och att dö
Mest använda fras på msn: Hejhej
Det första du tänker på när du vaknar: Rasta vovvar!


FAVORIT-
Färg: Har nog ingen
Mat: Går inte att välja
Djur: Hund & Katt
Glass: Gräddglass
Godis: Lösvikt och marsmallows
Affär: Willys
Sallad: Blandad sallad med gurka, körsbärstomater, avokado & morarella
Skådespelare: vet inte
Låt: Har nog ingen
Nummer: 5
Tuggummi: Nått starkt
Helgdag: Lördag
Årstid: Sommar!
Tandkräm: Nått billigt skit just nu
Radiostation: P3


LIVET:
Vad vill du bli när du blir stor: Vererinär, dagisförken..
Hur vill du dö: Jag vill inte dö!
När grät du mest: Oj finns en del tillfällen att väjla på..
Vad är den bästa känslan i världen: Att känna att allt är bra
Värsta känslan: Då allt känns hopplöst
Vart vill du bo i framtiden: I ett stort hur på en stor gård :)
Hur länge tror du att du kommer leva: Så länge jag kan hoppas jag!

HAR DU NÅGONSIN:
Varit kär: Ja
Moonat någon: Eh ne
Blivit dissad:
Rymt hemifrån: Haha ja som liten :)
Föreställt dig ditt ragg naken: jo då
Skolkat: Har hänt nångång
Tänkt på självmord: Nej fy!
Sovit utomhus: Ja
Gråtit i skolan: Ja
Spytt i skolan: Nej
Velat bli modell: Nej
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Haha ja då :)
Sett en död människa: mmm..
Druckit alkohol: Jo då :)
Ätit sushi: Är inte så förtjust i fisk men gav jämtländsk sushi men det var ingen hitt :S
Varit på scen: Japp
Snattat: Har nog bara hänt en enda gång då jag var yngre och endast för inte pengarna räckte :P
Retats: Ja
Blivit nerslagen: Inte vad jag minns

DU:
Svär: Ja
Sjunger bra: Hehe NE
Duschar dagligen: Oftast
Vill gå på högskola/universitet: En vacker dag kanske
Vill gifta dig: Självklart :)
Tror på dig själv: Försöker iaf
Kommer överens med dina föräldrar: Jo då
Gillar åska: Oftast är den mysig
Spelar/har spelat något instrument: spelade flöjt i lågstadiet :P
Äger en iPod: Nej
Ber: Nej
Går till kyrkan: Nej
Sover med gosedjur: Nej
För dagbok: Blogg
Dansar i regn: Yran 2008 :)
Sjunger i duschen: Kan hända


THIS OR THAT:
Pepsi/cola: Cola
Mcdonalds/burger king: Burgare är ingen höjdare och har bara ätit på BK en gång..
Choklad/vanilj: Båda :)
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: Båda
Tv/film: Båda
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/nike: Spelar roll
Kinamat/mexikanskt: svårt
Kakor/paj: Gotta e gotta ;)
MTV/VH1: MTV
Blind/döv: Döv


KAN DU:
Gå ner i splitt: Har aldrig kunnat :P
Skriva med båda händerna: Nu :)
Vissla: Ja
Blåsa en bubbla: Ja
Rulla din tunga i en cirkel: Ja
Ha dina ögon i kors: Ja
Nudda näsan med tungan: No
Dansa: Kan och kan, dansa gör jag iaf ;)
Äta vad du vill utan att oroa dig: Beror på vad jag ska oroa mig för :P


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN:
Du nuddade: Magnus
Du pratade i telefonen med: Kim
Du fick sms ifrån: Linn
Du kramade: Magnus
Du kysste: Magnus såklart :)
Du skällde på: Magnus antar jag :)
Du sov med: Magnus
Du sportade med: Magnus


SENAST DU:
Skrattade: Idag
Grät: Minns inte
Tuggade tuggummi: Idag
Drog ett skämt: Inte idag vad jag minns


VAR ÄR DU:
Vad ser man utanför ditt fönster: Snö & Träd
Lyssnar du på musik nu: Nej
Vad har du på dig: Jeans, linne, munktröja, strumpor, BH & trosor


TROR DU PÅ:
Liv på andra planeter: hum..
Mirakel: Ja
Magi: Nje
Kärlek vid första ögonkastet: Ja
Gud: Ne
Satan: Ne
Spöken: Ja
Tomten: Nej
 

RANDOM:
Vilket land skulle du vilja besöka: Massa! Thailand & Island bla.
Hur många plattor äger du: ingen aning
Hur många kuddar sover du med: 4, 1 eller 2
Dricker du mjölk: Ja då och då
Personer du hatar: Hatar ingen
Tror du gud är en tjej: -
Vad borde man uppfinna: Tidsmanskin
Är du ett hälsofreak: Nje

 


trött..

Jag kunde inte somna inatt... så himla jobbigt! vi som la oss tidigare än vi brukade men jag låg vaken 3-4 timmar och bara vred och vände.. kände mig inte ett dugg trött och funderade på massa.. det som varit och framtiden, massa som jag vill göra och så.. Älskar att fundera och planera men då det blir sådär att man inte bara kan stänga av och sluta tänka så är det jobbigt...

Idag var jag ledig så jag åkte med Magnus på jobbet idag. Vart mycket gjort på kort tid men var inte så många hemma dock.

Idag gjorde jag linssoppa, riktigt gott faktiskt :) Tänkte dela med mig av den faktiskt.. Gott, enkelt, billigt och jag hade faktiskt allt hemma, utom kanelstång men tog vanlig kanel ist och det vart bra ändå :)

Linssoppa

 
1 lök
 1 vitlök
 1 krm curry
1krm paprika pulver
1krm chili pulver

 
Fräs allt tillsammans i lite olja, tillsätt sedan:

2 buljongtärningar (grönsaks)
1 burk krossade tomater
 1 liter vatten
 1 kanelstång
2 lagerblad
2 dl röda linser (väl sköljda)
 Salt och peppar

Låt koka ca 10 min! Tillsätt mer grönsaker eller exempelvis räkor för matigare soppa!


Idag fick vi igen våra köksluckor, skönt som tusan! Nu behöver vi inte komma hem och ha sopor i hela huset nå mer :) Ingen liten Nanna som springer in i sopskåpet och hittar gamla äckliga ben heller ;)


Lady och Nanna på upptäcktsfärd i sopskåpet, där Lady är längst till vänster är där Nanna hittar gotta, där inte vi kommer åt att städa :S

dagen

Ja jag har inte speciellt mycket att komma med idag..

jobbade 11.30-14.30.. lugnt som tusan.. Fick beröm av chefen, arbetsledarna är jättenöjda med mig och tycker att jag är jätteduktig. Jag gör inga fel och är långt ifrån hur andra nya är. Han sa jag var mycket duktigare än de två som nyss slutat och att han var glad att dom slutat och att dom fick mig istället. Men återigen är det tempot som saknas men det är sånt som kommer med tiden, tycker jag blir snabbare och säkrare för varje dag.  Jobbade förresten min första dag som ordinarie personal, förra veckan var jag ju under "utbildning" och var extra utöver ordinarie personal :)

Tog med mig Sigge och gick ner på kupolen och köpte frimärke och postade iväg lite observationskvitton. Knöt fast honom utanför Ica och sprang in, han började gnälla och yla men jag bara gick. Jag var nog inte inne så mycket mer än en minut och då jag gick ut stod han bara och kikade på folk och självklart vart han överlycklig då han såg mig :) Så duktig så! Dom är så duktiga att gå i koppel själv och en aning omöjliga då man går med båda, ne så illa är det inte :)

Snön har kommit hit igen :( Jag som nästan trodde det skulle bli vår nu! Det har varit runt 0 idag så ska väl egentligen inte klaga.


Lite dålig bild men såhär ser det ut på våran gård idag.


Då Magnus hämtade mig häromdan var allt hår borta, eller ja de fanns 7mm kvar. Jag som älskar att trimma hans hår! Här är han dock lite trött och less men så söt så :)


Älsk & Lillan myser, ser ni vad som är vad på Lillan? :)


Världens mysigaste lampa står i vår hall, fick vi av svärmor i julklapp, tack tack :)


Bröderna Bus, stora killar nu :)

ne nu blir det lite te sen hoppas jag på sängen.

Natti





Money, money, money...



Idag har jag betalt alla räkningar.. hua de kändes.. det gäller att hålla i slantarna nu! Längtar tills det börjar rulla in lite paning!


sent

Förstår inte att det lyckas bli så sent varje kväll.. lägger mig gärna senast 22 men man får alltid för sig och göra massa saker på kvällarna eller så sitter man bara och slappar och rätt vad det är så är det sent..

Har även börjat inse hur panka vi är.. tur vi båda har jobb nu så de börjar rulla in lite paning snart.. annars hade vi varit illa ute.. men det gäller att snåla in i det sista nu.. och självklart är det här en månad med sjukt mycket räkningar.



Ne nu ska jag göra mig iordning för sängen.. jobba 11.30-14.30 sen följa med Älsk på jobbet.

Natti



Fick nyss ett mms från Kim :)


"Hej moster! Mamma vill att jag ska sova ;) men det tycker inte jag :) puss"

Så himla söt! Melvin har blivit så stor! Saknar er <3

Tjuvstart



Ja förra måndagen åt vi årets första semla, 1,5 månad innan Fettisdagen som infaller den 24 Februari, mumma :)

Svar

Ullis - HUr är det att jobba på burger king jämfört med donken då??

Ja det är faktiskt en himla skillnad trotts att det är så lika :P Jag kan ju lugnt säga att jag blir förvirrad :S
För det första är menyn helt annolunda och man kan välja lökringar ist för pommes. Jag har sagt fel X antal ggr och på BK heter det Kid's Meal och inte Happy Meal och ingen fruktpåse eller morötter:P
För mig är det fel antal Nuggets - På BK kan man välja 4 eller 8 nuggets - Donken 4, 6 eller 9.
Man säger Meal på BK och inte meny. Man sänker sina egna friterade produkter, man behöver inte beställa några burgare (det behöver man kanske inte på Donken heller längre!?)
Kötten grillas på BK, Läggs på värme och hamburgarna görs (iaf på min restaurang) alltid på beställning. Då micras burgarna ist. De har inga såstuber, de kladdar på ur bunkar med en "slickepott", de skär alla grönsaker själv.
I kassan känns allt som om man gör det i fel ordning.. Jag är van att folk inte ska behöva vänta på sin mat men på BK ska man ta beställning på beställning och folk står och väntar tills allt är klart.
Ja listan skulle kunna bli hur lång som helst om likheter och skillnader men förvirrad är jag :) Kassan ser helt annorlunda ut och det är ett helt annat system :P

BK´s konsept är inte att det ska gå fort utan att man får vänta lite längre men då med bättre kvalite. ja och vad jag tycker om de vet jag inte.. vad som är bäst av att micra burgarna istället för att de får ligga färdiga på värme i max 10 min vet jag inte..Det finns ju både plus och minus med båda.. men men..

De värsta är att jag inte får ha min tungpiercing haha nedå.. det är nog många Donken restauranger som inte tillåter det med men Ingen av mina tidigare arbetsplatser har sagt något men som sagt jag förstår samtidigt som jag är lite tjurig. Har ju fått i den efter alla mina arbetspass hittils men då har de bara varit på 3 timmar. I veckan ska jag jobba 1 3 timmarspass och 4 4 timmars pass så det lär nog gå då med men hur kommer det gå då jag ska jobba 8-10 timmar :S

Börja med någon middag kanske!?

Någon som har nått bra tips på billig, god och halvnyttig mat? Jag har idétorka och snart pank..

Söndag

imorse tog vi sovmorgon, vaknade av vovvarna kl 7.30 och rastade dom sen tog jag med dom upp och så sov vi en stund till, till 9.45 :) Skööönt!

Jobbade 12.30-15.30 idag och det var mest folk hela tiden och jag börjar komma in i det nu. Kändes faktiskt rätt bra. Tog dessutom en uppfriskande promenad hem, har ju blivit bortskämd med att få skjutts varje dag fram och tillbaka men idag gick jag hem, tog bara 28 min :)

ikväll har jag inte gjort så mycket, somnade en kortis i soffan sittandes efter middagen, laddade inför disken ;) Sen gjorde jag lite äppelkaka, mumma de :) Sen ringde jag en sväng till Linnsan, hon flyttar snart till Norge. Spännande, spännande :)

Ja och sen dess har jag mest suttit i soffan och slöat, kikat på ingenting på tv och ingenting på datorn. Rastat vovvar och skällt LIIIITE på dom :P

Har ju inga skåpsluckor i köket nu när de är på lack så det väldigt spännande att vara där inne och riva ut det som finns i skåpen, speciellt soporna. Vi har satt för ett kompostgaller där men Chippen har listat ut hur man tar sig in.. vet inte hur många gånger vi fått plocka sopor i hela huset då vi vart borta en liten stund.

Inatt var de trång i sängen, Magnus som är skyldig till det :P Han brukar nästan alltid ta upp Lillan i sängen och det är ju okej, bara man håller koll så man inte mosar henne :) Då vi la oss igår tog Magnus upp Chippen och låg sked med honom så då var ju jag tvungen att ta upp Sigge. Så då låg vi där rygg mot rygg och sked med en varsin grabb och Lillan imellan oss, myspys :) Mysigt men trångt, var bara Sigge som låg kvar hela natten dock, Chippen är lite rastlös av sig så han hoppade ner. Ja och Lillan ligger ju alltid hela natten så länge hon inte blir nerknuffad eller nersläppt :)


Bjuder på en bild jag tog i all hast innan jag stämplade in idag, såhär ser man ut då man jobbar på BK :P

Ne prova få me älsk i säng, tröttis jag.



vilka är ni?

De senaste dagarna har jag fått två kommentarer som jag inte vet vilka de är ifrån. Tycker det är jätteroligt med kommentarer men skulle vara ännu roligare om man visste från vem :)

Fick de här igår
/Mannen - grattis marielle

och denhär inatt.
Mr.M - inte sätt någon av de filmerna, men ska genast ladda hem :)

Vilka är ni?

Film



Den här komedin såg vi :) Den rekomenderar jag för den som gillar de typiska parodifilmerna ;)




Såg även den här som också är en sån typisk parodi ;) Rolig :)


Längtar tills vi har råd att köpa större soffa, så trångt att ligga och mysa i den här. Dessutom får knappt nån plats då vi får besök. Tur vi fått en fin lite fotölj av svämor, men Magnus sitter i den för ofta. Vill ju han ska sitta i soffan och mysa med mig ju men han tycker fotöljen är skönare :(


Tycker världen är allt bra liten ibland.. En tjej som jobbar på BK dejtade/dejtar (vet inte riktigt vad de gör) en kille jag känner i Östersund. Hon visste direkt vem jag var första gången jag kom på BK och jag hade ingen aning om vem hon var.. men men som sagt världen är liten..


Lördag

Dagen började med några längde i simhallen, ca 30 blev det på ca 30 min. Sen åkte vi hem och åt frukost och jag gjorde mig iordning för att jobba 11.30-14.30, fick dock jobba till 14.45 då de glömt att jag skulle gå men men de gör inget. Inget pass att klaga på heller.. eller jo, de är på tok för kort för att förstöra en hel dag på. Men det var ju min "utbildningsvecka" de här och jag har jobbat 3 timmar om dagen under lunchen för att komma in i det.

Blir tre timmar imorgon med, 12.30-15.30, sen får jag väl förhoppningsvis veta om de vill ha kvar mig. Vill egentligen inte vara kvar, men måste ju ha ett jobb. Det värsta av allt är att jag måste ta ur min tungpiercing som jag haft sen i Maj. Tog ut den första dagen i förrgår för de sa att man inte fick ha och tro på fan att efter 3 timmar hade det börja växt igen :S Jag höll på i minst 30 minuter här hemma och tryckte och tryckte, uppifrån och nerifrån. Magnus fick hjälpa mig men han tordens ju inte ta i och trycka så jag tjurade på ett tag till och precis då jag höll på att ge upp gled den igenom. Lättad och glad jag vart då, vill ju inte att den ska läka igen, har ju inte haft den så länge och alldeless gratis var det ju inte.

Bestämde mig iaf för att köpa en genomskinlig stav och tänkte att det borde ju räcka för att jag borde få ha den i men då dagen efter (igår) då jag lät den sitta i såg arbetsledaren den och frågade om jag inte fått ur den och jag förklarade att den läkt ihop och frågade om jag inte kunde få ha en genomskinlig men nej.. inte alls! :S Av både hygieniska skäl och för att det syns.

Idag tog jag ur den och fick otroligt nog i den efter 5 minuter. Men jag kommer nog göra en fuling och beställa en genomskinlig och ha den i då jag jobbar ändå.. vafan sen jag bytte från läkstaven i juni fram till dess jag fick ta ur den nu har inte kulan lossnat och ingen på mina f.d. arbetsplatser har sagt något om detta trotts att jag jobbat inom restaurang och service. Till viss del förstår jag ju min nya arbetsplats, jag ska behandlas som alla andra men samtidigt blir jag så arg och less, som det ser ut nu kommer det ju växa igen om jag inte fuskar.. 8 månader har den suttit i och visst var det så att det inte läkte ihop på en gång så självklart hade jag in te haft några problem med det. Ajja det visar sig.. lite tråkigt bara, vet inte om jag skulle tordas att pierca tungan igen om det skulle läka ihop..

Men vi får se, inte ens säkert jag blir kvar, och får jag inte heltid så tar jag ju hellre ett annat jobb om jag hittar. Har min tid imorgon sen får jag jobba när någon är sjuk iaf tills det nya schemat läggs och när det har jag ingen aning om. Chefen säger det att ju duktigare du är desto mer timmar får du.. ajja som sagt får se. Ska iaf kika efter nya jobb i veckan.. Inte bara för tungans skull utan branschen! ja just de för er som inte vet så är det Burger King jag jobbar på.. skratta om ni vill, det gör jag ;) ingen karriärsklättrare direkt som hoppar från Mc Donalds till Burger King men det var de enda som ville ha mig just nu, de nappade direkt. Inte ens Mc Donalds här vill ha mig.. jag får söka som alla andra, ingen förtur fast jag jobbat i 2,5 år.

Oj oj jäklar vilket intressant blogginlägg, jag lär ju låta som värsta fjortisen :S men men det är såhär jag tänker och känner :) Ett helt inlägg om min jäkla tunga xD

För en stund sen såg vi på Saw V usch, tycker inte om såna filmer men gick med på att se den om vi såg den tidigt vilket vi gjorde. Den var dock inte så farlig som jag väntat mig, mest spännande faktiskt. Har bara sett ettan innan och det var nångång i gymnasiet men tjejerna, vi satt där ihopklämda i Linns soffa och jag med en filt för ansiktet och bad dom att stänga av genom hela filmen :P Det var en av våra "filmkvällar" som faktiskt var en filmkväll och tacos var tradition oavsett om det var filmkväll eller "filmkväll" ;) Myspys, saknar er <3



Snart ska vi krypa upp i soffan med nå gott och se en komedi, vilken vet jag inte. Men en komedi efter en rysare är ett måste :)

ne ska nog inte skriva nå mer, är redan på tok för mycket, för mycket tunga haha :P

Fredag

Idag har vi äntligen städat bort julen, lite sent kanske men har haft massa annat för oss.. Men nu är det iaf borta :)

Ikväll har vi kikat på Lets Dans, spännande men inte lika underhållande som Stjänor På Is. Har precis kikat på Samantha, det verkar som en serie jag kan fastna för..



Idag är det Marielles födelsedag :) grattis grattis!



Nu ska jag göra mig iordning för sängen, upp och simma imorrn sen jobba.

Natti



Stavning

Min stavning är inte den bästa men frågade Magnus om hur kejsarsnitt stavades då jag skrev förra inlägget och skrev som han sa och nu när han läst påpekar han stavningen haha sötnos :) Jaja man förstår ju iaf vad jag menar..

Vi kikar på "Made in Sweden" men vi ska krypa ner då det är slut. Vart så arg i morse då hundarna levde om tidigt, tidigt. Kan verkligen inte slappna av då de är vakna, är orolig att de ska hitta på nå dumheter. Har nog inte sovit en hel natt sen dom kom till oss, men det är klart, de är valpar, bäbisar, det hade jag ju räknat med. Både jag och andra tycker att det är fina hundar och att de kommer bli bra och lydiga hundar då de blivit vuxna. Mamma tycker dom är så duktigt och lydiga för sin ålder :) Det som är jobbigast är nog att de tuggar på allt de får tag i trotts att de har massa leksaker och ben överallt! Kan ju avslöja att en och annan jultomte strykit med denna jul, mammas ena julbock i trä också som hon gjort själv :(

Pojkarna var så duktiga när de vart badade, de ville ur först men de fick sitta ändå och jag tror de tyckte det var skönt då de upptäckt att det inte alls var så farligt :)


Älskling springer med Sigge & Chippen på isen :) Jag tycker mycket om den här bilden!!


Lillan tog sig en liten lur på 2 stolsdynor på kökssoffan på självaste julafton :)








Bäbisar

Idag lånade grannarna bilen av oss för deras är på underredsbehandlig sen flera månader tillbaka. Anledningen var att deras bulldog ev. skulle behöva göra kjesarsnitt. Hon hade fött 3 småttingar igår men hade börjat krysta idag igen utan att få ut nått.

De kom hem rätt fort igen och de hade inte behövt göra kjesarsnitt, de gjorde ett ultraljud för att kolla vad som inte ville ut. En valp låg kvar där inne och ville inte komma ut. Vererinären trodde den hade dött men hon fick spruta så hon fick värkar och tryckte ut den lille som otroligt nog levde :) Tur att allting gick bra!

Vi ska få komma in och kika på dom små då de återhämtat sig och så. 3 pojkar och 1 flicka vart de. Valparna var absolut inte planerade, de var Buster som var boven i de hela, eller egentligen Greta då hon hade tagit sig genom två grindar till honom :P haha ja det ska bli spännande att se vad det blir för "Bullbustrar" då de inte har en aning vad Buster har för raser i sig. Lite roligt då Buster är så pass mycket större än Greta.

Ne nu ska jag kika då Magnus badar pojkarna, deras första bad :P



Simma

Imorse var vi minsann iväg och simmade, var där strax efter 8. Trötta som as var vi men när vi kom ner i bassängen
 så vart iaf jag jättepigg. Vi nöjde oss ganska snabbt, efter ca 30 minuter, lagom de då man inte är van :P Nått jag inte trodde var att de skulle vara jobbigt, men det var det! Hua! De tycker jag då inte att de var i skolan men men de va ju nått år sen de, men riktigt skönt var det! Synd bara att relaxen inte öppnade förrens 10 bara. Ska iväg imorgon med, 6.30 har vi siktat in oss på, relaxen är öppen från då med men bara för damer dock :(

Åkte med älskling och jobba idag men hann inte med så mycket för han vart åksjuk :( Han glömde ta åksjuketabletterna och han blir åksjuk så fort de blir mörkt... tråkligt, tråkigt! Själv tycker jag det är mysigt att åka bil då det är mörkt :)

åh jag blir tokig på Sigge och Chippen, dom käkar ju kattsand! Har sån kattlåda med tak och lucka på men ändå sticker de in huvet och glufsar i sig av de goda :S Kan ju inte stänga dörren till toaletten för katterna måste ju kunna ta sig på toa så vet inte hur vi ska lösa det, är väl till att fortsätta nöta och "Fya" dom.

Ikväll badade jag Lillan, inte det roligaste hon vet! Hon blir riktigt liten, ynklig och hjälplös. Hon blir hälften så stor då hon är blöt och piper som det galnaste marsvinet man kan tänka sig :P då är hon inte alls samma kaxiga lilla Lillan som tror hon är 10 ggr större än vad hon är ;)

   
Dåliga bilder men Lillan Ynkipynk iaf :)


Liten men kaxig Lillan :)

Ne får nog bli sängen nu, är trött och vill verkligen få bra dygnsrymt och rutin nu, vilket den/det inte varit den bästa sista tiden. Men jag är ganska säker på att den blir nu, det måste bli så helt enkelt!

Natti

Jag vill ha värme!

Vart inge simma idag, vi åkte och jobbade istället.. Men imorgon blir det :)
Efter vi jobbat idag åkte vi bort till Magnus faster en sväng, Magnus hjälpte henne med datorn men vi kunde inte stanna så länge då vi var tvungen att hinna med affären innan stängning. Men det var trevligt så länge det varade, tycker hon är så himla söt och trevlig :)

Imorgon efter vi simmat och ätit frukost ska vi iväg till Falun en snabbis och göra två ATG observationer. Lite pengar blir det ju iaf och ännu mer om man skulle råkas på och vinna :)

Jag vet många andra som jag, längtar till sommaren.. jag är mer än nöjd med vintern såhär! Nu vill jag bara ha sommar! Sommar, sol och värme! Kan glädja mig med att det blir vår tidigare här än i jämtland.


     
     
     
     
   
 

Plockade ihop lite av de jag hade från sommaren, har tyvärr inge mycke :( Har tvärr bara 5 bilder från resan till gbg vilket är väldigt tråkigt men ska höra med dom om jag inte kan få snika några :)

nu blir de film.

hejvejs


Lördagsnöje

inatt tänkte vi prova att ha hundarna nere.. Lillan började gnälla och skälla direkt men slutade efter en stund. Sen någon gång inatt började grabbarna skälla och yla som tusan, så då släppte jag upp dom men minns knappt att jag gjorde det. Men hittils sover vi alla bäst då dom sover inne hos oss med stängd dörr så det är nog det vi får köra på ett tag till.Dom är ju trotts allt bäbisar och vill ha närhet och trygghet och om de sover i sin bädd i vårt rum är ju inte de fel, dom ligger ju inte i sängen.

Ja idag va vi ju ut och jobbade sen for vi direkt till Kallen, en vän åt Magnus. Jättetrevlig! Sen for vi hem och lagade middag och laddade inför tvättstugan. Ja det är vårat lördagsnöje denna lördagen men vi ska snart iväg och stoppa i den sista tvätten. Ska försöka lägga oss i tid ikväll för imorgon bitti ska vi iväg och simma sen ska vi nog iväg till Magnus faster en sväng och sen ska Magnus jobba. På måndag är det min tur :P

Bilder

Har inte lagt in så mycket nya bilder senaste tiden, har inte orkar helt enkelt! Nu ska jag iaf göra ett försök.

Tänkte börja med den helgen vi åkte upp snabbt i mitten på November. Vi åkte den 14e direkt efter vi fått hjälp att flytta in alla grejer till den här lägenheten efter renoveringen.

Magnus släppte av mig i Rätan och for vidare till Näcksta.


De var blaskigt!


Dicken var med såklart!


Mevin & My


Casper, Meja & Pappa kikar tv


Meja go med Moffa


Är man moffa på distans får man nog räkna med att ha fullt upp då man väl finns där ;)


Pappa fick kaluffsen fixad och fick delvis bli klippt stående eftersom han har så långt hår. Jag tyckte han såg ut som en krigare eller nått i klippkappan :P

Dagen efter var de dags för dop.


Dop i Rätans kyrka


Dop för My, Tony, Meja & Melvin


Meja, Göran, Susanne, Tony, Kim, Melvin & My


Meja på rymmen, inte alls kul att vara still medan presten babblade...


Så hon satt med oss en stund och dopklänningen tog vi av för hon bara snubblade då hon sprang runt :P


My tände ljusen


Mysan


Tony


Meja


Melvin


Sen va de dags för kaffe & kaka, saft och kaka för barnen och mig ;)


Meja fikar


Min morbrors fru och hennes dotter


Folk


Mer folk


Rökpaus! Pappa, My, Magnus, jag & Morbror. Jag var då den enda som inte rökte såklart :)

Sen fick vi skynda oss vidare till Bispgården på Sandras kalas


Magnus & Linn :)
Detta var dock den enda bilden jag tog den kvällen :(



Ja de vart lite bilder.. Det tog sin lilla tid. Kommer mer bilder en annan gång :P


städa

Ja imorse försov vi oss en timme, fan va less jag vart! Hade vart så skönt att få komma iväg å röra på sig lite. Hatar att jag en gång började snooza, har alltid vart så duktigt och inte gjort det förut! Ne less vart jag och somnade om och sov till nio. Tråkigt nog har dom inget lugnt morgonsim på helgerna men men.. Vi satte iaf igång och städade istället och nu har vi tagit lite paus. Är så fint väder idag med så vi har haft altandörren öppen, så skönt att få in lite friskluft! Städa lite till sen, äta middag och sen iväg på trav.

Idag kom dom och hämtade köksluckorna med, vi får inte igen dom förrens om 2-3 veckor, jag som trodde det bara skulle ta några dar. De första Nanna gjorde var att krypa in i sopskåpet där inte vi kommer åt och hittade sig lite smått och gott, bla ett kyckling ben, blä! Dom som städade här var inte speciellt noga men men.. svårt att komma åt där som sagt.

I helgen ska jag följa med Magnus på jobbet och hundarna med såklart. Ska även ge oss på att städa bort julen om det hinns med.

summering

Har fortfarande ingen motivation för att summera slutet på 2008 och början på 2009 :P

Idag åkte mamma hem, tog tåget till mora och sen buss.. Hon åkte härifrån 12.20 och var framme 18.20 i svensta tror jag. Då vi lämnat henne på tåget gick vi in på PK möbler på vägen hem och kikade lite på rean, vi vill ha ny soffa och ny säng men finns inte pengar till de på ett tag men kul att kika iaf. Då vi kom hem fikade vi och rastade vovvarna sen åkte vi iväg för att jobba, eller Magnus jobbade och jag följde med.

Igår fick vi brev om att dom skulle komma och hämta köksluckorna och lacka om dom, äntligen!  Det skulle ske idag eller imorgon och idag kom dom inte..

Imorgon tänkte vi iväg och simma, 6.30 öppnar dom och då tänkte vi vara där :) Om vi känner att vi har tid ska vi upp på relaxen en sväng också :) På kvällen ska vi iväg på Romme på trav.

Ne nu blir det sängen, tidig morgon imorgon.

Natti

Bissingar

Förresten så fuknar min dator nu igen, var bara adaptern som inte tålde vovvarnas bissingar ;) Glad jag vart att det inte var något värre fel, är så rädd om alla bilder på datorn! Vi måste verkligen skaffa en extern hårddisk så man slipper oroa sig för sånt, men de får ju bli då vi börjar få hyffsad ekonomi igen, vilket inte borde dröja allt för länge, hoppas jag iaf!


Du betyder verkligen allt för mig Magnus <3






2009

Ja då va de nya året här och vi är hemma igen. Skönt att vara hemma igen faktiskt, nu ska vi komma igång med vardagen och rutiner. Vi kom hem i lördags och mamma följde med, var knappt hon fick plats där bak men de gick :)

idag var vi på Maserhallen och badade, har glömt bort hur kul det är att bada, åka rutchkana och leka och ha sig :) Jag och Magnus blev medlemmar för endast 180kr/mån och då ingår äventyrsbadet, simhall, gym, instruktörledda pass och relaxavdelningen :) Billigt som tusan om man tänker på hur mycket man får för pengarna :) finns även solarie och massage där men de kostar utöver det priset.

medley.se/medley/

skriver mer en annan gång, har inte riktig motivation till att skriva än. Kommer iaf komma lite bilder från julen och så så fort jag känner mig laddad att skriva.

Hej så länge!

RSS 2.0