Skejtvasa

Ja idag var jag ledig och vi for iväg för att kika på Magnus lillebror Mattias som var och åkte Skejtvasan. Åkte runt 8.30 imorse och var framme 15 minuter innan starten som gick 10.30. Sjukt fint väder idag tills strax efter Mattias gått i mål. Efter det åkte vi in i Mora där Jörgen bjöd på lunch, inte dumt det inte! Tack tack :) Mätta och belåtna skiljdes vi åt, jag och Magnus hem mot Borlänge och Mattias och Jörgen hem mot Östersund.
Jag slocknade på en gång då vi satte oss i bilen, man bli ganska trött av att bara vara ute några timmar. Runt 16 var vi hemma så då sprang jag in hos grannarna och hämtade Lillan.  Hon fick vara där idag och grabbarna var med oss och var himla snälla, satte dock igång billarmet 2 ggr då de busat i bilen ;) Men inget södertuggat, börjar bli duktiga vovvarna nu :D

Lite bilder från idag och sen tror jag nästan på sängen, blir jobb imorgon 12-20. Ska promenera och får sällskap dit sen ska jag fråga om jag får sluta en kvart tidigare eller nått så jag hinner hem å kika på Melodifestivalen, brukar ju endå vara så lugnt.


Grabbarna slappar i bilen påväg dit


Tröttfisar


Diggar dräkterna :P


Starten


Å dom va igång, skuttade fram med en jäkla fart


Mål


Magnus & Jörgen


Kramas lite påväg hem, sötskruttarna :)

Magnus skulle ta bild på Matte då han gick i mål men hans mobil är ju ännu sämre än min så det sket sig :(

Ne nu måste jag sova! Ska höra om Älsk vill göra mig sällskap *hoppas*

Natti

Onsdag

Nu så ska jag snart iväg och jobba 11.30-21, jag ska gå, vilket jag borde göra varje dag men har alltid hållit på med saker till sista minut innan och då Magnus ändå varit hemma så har det blitt så att han skjutsat mig. Men idag är han och grabbarna i skogen så jag är ju så illa tvungen att gå och det gör jag ju gärna men ikväll blir jag hämtad :) Lika imorgon ska grannarna låna bilen så då får jag gå. Får nog kanske gå både till och från men det gör inge de. Jag ska börja gå dit iaf, kan ju vara skönt att få skjuts hem då man är trött och sliten efter en arbetsdag.



Alla fyra djuren låg och satt och kikade ut genom altandörren i morse :) Tyvärr en dålig bild eftersom den är tagen med mobben.

Ne nu ska jag prova lägga in lite musik på mobben så jag har att lyssna på på vägen. Glömde dock att ladda så jag kan lyssna hela vägen.. men men man kan inte tänka på allt alla gånger, dör den så dör den :p

Håll tummarna för mig nu, jag vill verkligen!

Semla

Det vart lite semlor tillslut och mumma vart det :)


Te & semla



Passade på att baka lite bullar oxå, gjorde vanliga "rullbullar" och typ små knutar



Nanna & Lillan

Har inga batterier till kameran så jag fotar med mobilen inte dom bästa bilderna tyvärr men det får duga. Lite svårt att fota med mobben i mörkret som på denna bild eftersom lampan är trasig och blinkar så man få passa in precis då det är ljust och det är inte det lättaste kan jag lova! Lillan kanske inte är så söt på den här bilden men hon är sötast i verkligheten :D

Jag vill!!

Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill!!
Snälla låt någonting gå som jag vill!

Håll tummarna för mig!



Nu ska jag prova baka eller kanske göra tidig middag, magen kurrar ju :P
Om jag känner Magnus rätt är det nog middag han skulle rösta för ;)

Fettisdag

Började dagen med att dra sig ur sängen, trött som jag vet inte vad men det gick. Sen iväg på Maserhallen och simma en sväng och sen besökte vi relaxen. Inte dumt de inte, fyra bastusar, ångbastu, finsk bastu, showbastu (vad nu det är :P), meditationsbast  och en bubbelpool ute, myspys! Det va himla fint och fräscht där och det fanns en kaffeautoma och en bubbelvattensautomat :D
Hundarna hade som tur va väntat snällt i bilen, inte som igår då dom satt igång billarmet :)


Igår skulle jag ha jobbat till 23 men fick gå hem stax efter 20,så skönt men tråkigt att timmarna försvinner. Men vad gör man, man åker ju hellre hem och gör lite nytta och myser med älsk än att stå på BK och titta i taket och få ångest för att man inte gör någonting. Tiden hemma men Magnus och djuren är ju faktiskt värd mer än pengar! <3

Idag är det ju fettisdag och självklart blir det semelbak :D Ska även baka lite bröd.

Ne nu ska jag ta och leta igen diskbänken så jag har nått att baka på sen ;)


Semlan vi köpte 12/1, vi ska dock baka mkt godare och finare semlor än så ;)

Duktig

Vi var uppe och kikade film inatt efter jag slutat jobba jag somnade dock då det var 45 minuter kvar och då var kl runt 02.30..
Klev upp och gick ut med vovvarna, gick först med Chippen och Lillan och sen Sigge och Lillan. Lillan fick följa med båda gångerna just för att hon inte gjort ifrån sig första gången men hon gjorde inte ifrån sig andra gången heller. Då vi kom in gick hon runt och snusade på mattan och det syntes på henne att de var på G så jag skyndade mig å tog ut henne på baksidan och var ute kanske 10 minuter men inget hände så jag gick in igen och vad gjorde hon då!? Jo hon la en liten kabel på mattan :P Jäkla tokhund, för fin för att göra ifrån sig ute :P

Sen gjorde vi oss iordning och for iväg på Maserhallen och kikade på gymmet som vi inte vart på innan. Jag vart himla besviken, det var stort och många maskiner men endast cyklar och en maskin (som jag inte förstod mig på) för konditionsträning. Jag var kanska säker på att det inte skulle finnas en sån jag använde mycket på Jocks, men ett löpband var vi ju nästa säkra på att det skulle finnas..

Imorgon ska vi iväg och simma igen och gå på relaxen :) Har vart dåliga på att ta oss iväg och träna sen jag började jobba men nu ska det bli ändring!

Idag var det älskling som stod för middagen, torsk som svärfar Jörgen fiskat upp och potatis :) Jag har lite svårt för fisk men det var gott för att vara fisk :)

Snart ska jag iväg och jobba 17-23 sen är jag ledig imorgon, skönt som tusan!! Då ska jag baka, både bröd och semlor, är ju självaste fettisdagen imorgon :) Tänkte inte på det då vi gick på affären tidigare idag och köpte ingredienser till semlorna :)

Ne nu ska jag göra mig iordning för jobbet.





Stängning

Igår hade jag min första stängning, det gick bra och var klar runt 00.30 och då kom sötälskling och hämtade mig :)
Det var så himla lite folk, brukar var lite säger dom men igår var det ju melodifestivalen så det var dödare än dödast :P Det kom dock en drös med folk aldeless innan vi skulle låsa, två minuter i elva såklart :S Tråkigt att missa melodifestivalen, eller ja vi lyssnade på direktsändningen på radion men det är ju inte samma sak.. men morgon är det repris så då ska vi kika.

Ikväll ska jag stänga igen 16-00 och imorgon jobbar jag 17-23, skönt med stängning på vardagarna för då slipper man städa ;) men de va himla lättsam städning upplevde jag :) I förrgår fick jag ha lurarna på mig mellan 14-16, gick bra men förvirrad blir man ju när man får bil på bil men jag lär väl mig :) Kul att få lära sig nå nytt :)

Imorse hade man det mysigaste uppvaknade man kan ha, INTE, men lite mysigt var det. Lillan ligger nästan alltid uppe med oss (oftast ovanför mitt huvud på min kudde:) ) och dom andra två under sängen och Nanna under en stol, men imorse låg alla å sängen då vi vaknade och självklart ska man passa på och busas och bröla ;)

Bara 5 dagar kvar till lön nu, första rikiga lönen nu sen vi flyttade hit. Kommer dock inte bli så mycket och den kommer försvinna lite fort som den kom åt räkningar och massa tråk.. Längtar tills vi båda har heltidslön och kan spara och göra nått kul men det dröjer ett tag till dess tyvärr :(

Ne göra nån nytta kanske!? Röja diskbänken så man får till nån middag idag..

suck

Snart ska man iväg å jobba, 17-21. Skönt med kort pass! Hoppas på massage då jag kommer hem med "Happy ending" som Magnus säger ;)


Lista

Ullis hade gjort den här listan på sin blogg så jag apar efter, gör det du me :)

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

1. Vad heter du? Tina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Task
3. Flicknamn: Tindra
4. Pojknamn: Tyke
5. Yrke: Tandläkare
6. Färg: T-röd :P
7. Klädesplagg: Trosor
8. Mat: Tacos
9. Sak i badrummet: Tandborste
10. Plats/stad: Tallin
11. En orsak att vara sen: Trött
12. Något man skriker: Tyyyyst!
13. Film:  Tropic Thunder
14. Något man dricker: Te
15. Band: The Ark
16. Djur: Tjur
17. Gatunamn: Trädgårdsvägen
 18. Bil: T-ford
19. Sång: Together
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Trekant :P

R.I.P. Lady <3

Ja som många redan vet har vi även mist Lady :( Förstår inte hur det kan ha gått såhär för oss.. att vi har sån himla otur! Först Dicken sen Bagheera och sen Lady i måndags.. Nu får det fanimej vara nog! Man börjar ju nästan bli van, vem står näst och hur länge är det kvar innan man själv råkar illa ut.. :S
Det är obeskrivligt hur det känns, att de ska hända hemskheter gång på gång.. Man hinner inte bygga upp något nytt efter det som hänt innan nästa hemskhet händer.. Att ständigt vara nere och aldrig ta sig upp igen.. Att bli nertryckt igen då man precis börjat klättra. Har nog aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv.. Hoppas verkligen att allt vänder nu och att allt bara blir ljusare!




Vi saknar er skruttar <3


För mindre än 1 månad sen hade vi 3 gokissar hemma, nu finna bara Nanna kvar och jag hoppas verkligen hon får bli gammal med oss precis som vi hoppats med både Baggis och Lady.




Sandra ringde igår och allt kändes genast bättre! Fan vad jag saknar henne! Hon får mig alltid på bra humör! Min Sandra är bäst <3

Inte sant!

Alltså detta är fan inte sant! Hur kan det gå så här gång på gång på gång!? :´(

Gratis sms

Ja är jag så himla fattig så jag måste snåla med smsen och bli medlem på sidor för att kunna skicka :P Hjälp mig att få fler gratis sms och du tjänar ju på det själv med :)

klicka på dessa två länkar och bli medlem du med!

Gratis SMS
Gratis SMS

dålig på att skriva

Ja jag har blivit dålig på att skriva nu när jag börjat jobba. Jobbar ju nästan heltid nu, jobbade 34 timmar denna vecka.

Helgen har varit bra, önskar jag sluppit jobba bara men man är himla tacksam då man jobbar 12-16 på helgen :) Kim och Tobbe kom ju hit i fredags, då var det singstar och vin som gällde :) På lördagen var grabbarna här lite småhängiga men de åkte iväg och badade medans jag jobbade. Sen vart det middag, pasta och köttfärsås gjord på älg, mumma och efter det vart det mer singstar, melodifestivalen, vin och ännu mer singstar. Var trögt att få i sig vinet dock.. vart knappt onykter den kvällen men kul var det ändå. Ca 22.30 tog vi taxi in till stan och S2 där det va dött som tusan men runt 1 tror jag de började rulla in folk, dock bara smått. Vi tog iaf en tur på dangolvet, Älsk var inte lika sugen på som jag på att dansa men dansade snällt med mig iaf :) Jag älskar att dansa! Får passa på att dansa rejält om jag ska ut me tjejerna framöver :)

Har precis röjt diskbänken som blivit ett berg i helgen, tusan va disk det blir då man är 4 st. Hade vart skönt om diskmaskinen våran funkat, himla surt att vi släpade med den ända hit osså funkar den inte som den ska! Nä det blir nog nått av de första jag vill lägga pengar på då pengar finns i min värld igen!

Fint väder har det varit i helgen också då man jobbat och idag då man har kunnat vara ute dagtid kände väderguden för att inte låta solen skina :( Som det såg ut på SMHI skulle det tyvärr hålla i sig också :( Bara för att jag jobbar kväll ikväll (16-22) och är ledig i morgon och på onsdag..

Fredagen den 13

Ja nu var det några dar sen man skrev, lördags sist. Har haft fullt upp med jobb, så har inte funnits tid att sitta vid datorn. Jobba och sova i princip. Igår var jag ledig, tvättade, städade, bakade och pysslade här hemma. Blir mer städ och pyssel idag men först iväg och göra två observationer..

Ikväll kommer Kim och Tobbe, två goda vänner till Magnus. Då blir det hemgjord pizza, singstar och vin :) Imorgon ska vi ut, första gången i den här stan, spännande!

Igår fick vi paket på posten, Svärmor som skickat en halsduk å mig som hon stickat, jättefin och skön :) Fick även ett jättesött allahjärtansdagkort och en ask med smultronhjärtan :) Tack tack!

Ja och imorgon är det ju alla hjärtansdag ja.. jag hade faktiskt tänkt att skicka kort till mina nära oh kära i år men tiden försvann och jag hade så många långa pass nu :( Men får väl bli på sms då, inte lika charmigt dock..
Ja blir inte så romantiskt för vår del kanske men vi har ju allahjärtansdag varje dag ändå ;)

Ne nu ska vi fika sen iväg till Fredirksberg, en jäkla bit men vad gör man inte för pengar :P

uttråkad

Sitter här jag med mitt vinglas, så händer det nå kul snart?

- Mer vin?
- Ja tack!

Helvetes dag!

Hatar att jag är så psykiskt svag och dessutom då jag blir ledsen över nått känns det som allt annat jobbigt dras med.. ajja nya tag i morgon!

Väl hemma och tröst av älskling så känns det bättre. Kvällen har iaf varit mysig med melodofestivalen, singstar, gotta och faktiskt tillochmed lite vin som Magnus överraskade mig med, perfekt timing tycker jag!

Ne nu blir det mer singstar och mer vin!



tvätt

Ja då va tvätten avklarad och lika så fredagen, snart iaf.
Såg att jag precis missat Samantha som jag följt :( Ne nu ska jag hänga den tvätten som inte hann bli torr. Sen ska jag ta en dusch kanske göra iordning lite te och sen krypa ner.

Trevlig helg!


Fredag

Idag sov vi tills vi vaknade av oss själva, såå skönt! Vaknade stax efter nio och tog det riktigt lugnt, åt havregrysgröt och njöt av att få ha en ledig dag.

Idag kom snön dom lovade här om dagen men det slutade snöa för ett tag sen och har nog bara kommit 1 dm, inget oväder direkt! Runt 11 gick vi ut för att ta oss en långpromenad med vovvarna i snön. Vi hade ingen klocka med oss och då vi kom hem trodde jag vi vart borta runt 1 timma men det visade sig att det var runt 2 timmar.

Då vi kom hem åt vi lite lunch och sen började vi pyssla på och städa och dona här hemma. 15.35 tog vi en paus i pyssle för att kika på Mannen som talar med hundar och vem somnar!? Jo jag.. :P Vaknade vid 17.30 diskade jag och gjorde middag sen började vi tvätta. Inge pepp alls för att tvätta men men det måste göras.

Måste se Lets Dans ikväll med, eller ja det börjar ju snart :P Imorgon är det jobb som gäller, 12-16 och lika på söndag. Lagoma pass på helgen tycker jag. sen så kommer jag jobba 11.30-21 Måndag-Onsdag så nu börjar man få lite timmar :)

Ne nu Lets Dans och tvättstugan i pauserna :P



?????

Vart tog det där jäklasnöovädret som skulle komma förresten!? Såg några ynka snöflingor idag och inte en vindpust, falskt alarm eller kommer det?

Uha..

Usch jag är helt slut efter den här dagen.. har jobbat 11.30-21 med lunch.. alltså 9 timmar och det känns som fötterna håller på att gå i bitar och jag kan knappt stå på benen! Hur f*n orkade jag stå 16 timmar på en dag förut!? :S Kroppen avvänjs (stavning!?) så himla snabbt!

Fick hjälpa den nya killen och låtsas beställa massa krångel av honom idag med. Han lärde mig även en sak som ingen lärt mig. Pinsamt, det är ju jag som ska lära honom, jag har ju ändå jobbat 2 veckor mer än honom.. men men inte mitt fel utan den/dom som lärt upp mig :P

Har för övrigt haft en jobbig dag på jobbet tycker jag, fick bara massa massa stora krångliga specialbeställningar med kuponger och sega gäster. Jag fick massa stora beställningar efter varann... men men nu är dagen slut och sängen väntar.. Äntligen!! Har en ledig dag imorgon med som tur är :)

Natti




Baka, baka liten kaka

Ja de där experimentet gick hur bra som helst och gott!

Jag utgick från samma recept som sist, Vete Bröd men ville ha det lite grövre så hittade ett recept i mina gömmor, Havre tekakor och gjorde en mix av dom två.

******************

Vetebröd

 1 l ljummet vatten
50gr jäst
 2 handfulla med socker
60g salt
2 kg vetemjöl
3 msk olja

Blanda alla torra ingredienser först tillsätt sedan vattnet och sedan oljan. Jäs i cirka 30 minuter baka till 6 bröd och pensla med önskad krydda m.m. kör i ugn på 170 grader i ungefär 30-35 min ...kan vid utbakning även ha oliver, soltorkade tomater etc i degen. vid både ång och varmlufts ugn som på restarung; efter utbakning av 6 bröd, kör brödet på ånga på 70 grader i 10minuter och sedan på 170grader i 17 minuter.

*****************

*****************

Havre tekakor

2,5 dl havregryn
150 g smält smör eller margarin
1 dl socker
5 dl mjölk
100 g jäst
1 tsk salt
1,3 liter vetemjöl

Lägg havregrynet i 2,5 dl mjölk kvällen innan. Smält margarinet/smöret och blanda i resten av mjölken och havresmeten och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och blanda med harvesmeten, tillsätt salt och socker. Arbeta sedan in mjölet och jäs degen i ca 1 timma. Kavla ut degen till en kaka, ca 1 cm tjock och tag ut med ett mått, ca 10-12 cm i diameter. Lägg kakorna på smorda plåtar och låt jäsa ca 1 timma. Nagga med en gaffel och grädda ca 10 minuter på 200 grader. Penla sedan med vatten.

****************

****************

Min mix

1 liter havregryn
1 liter vatten
50gr jäst
2 handfulla med socker
60g salt
 2 kg vetemjöl
 3 msk olja

Jag la 1 liter vetemjöl i 1 liter vatten kvällen innan i en kastrull. Hällde i oljan och värmde till 37 grader. Smulade jästen i bunken och löste upp med lite av smeten och sedan i med resten, socker och salt. Sen i med mjöl tills det blivit en fin deg. Jag hällde direkt från en 2 kg mjölpåse och det är ca 1/3 kvar.
Jag jäste degen i 30 minuter kavlade ut 0.5-1 cm tjock och använde en stor rund pepparkaksform, la ut på plåt och naggade. grädda på 170 grader tills det såg bra ut.

Såg dock nu i efterhand att jag inte läst receptet så noga, det blev ju bra nu men ska jäsa 1 timma båda gångerna nästa gång. Sen spelar det ju ingen roll heller hur man vill baka ut brödet, bullar, tekakor eller limpor.


Tekakor i ugnen.


Färdiiiiigt :)

****************


Jag tycker om att experimentera med mat och bak och det är alltid kul då man lyckas :) Om man inte lyckats har man ju iaf provat och vet att det inte funkar :P "Man måste misslyckas för att lyckas"

Ne nu ska jag fixa lite te och fika lite :) Så gott med nybakt :D


Experiment

Ja nu är experimentet i ugnen, degen vart bra så får hoppas att det ser bra ut efter gräddningen med!


Fick förresten en rolig kommentar från Emma på förra inlägget:
vart vill dom du ska ta dig då?(bk alltså) hoppas du får en trevlig dag under din lediga dag.

Haha lät ju lite småsnuskigt, men jag är lättroad jag och humorn är ganska låg xD

Tisdag

Ja nu har det hunnit blivit någon dag sen jag skrev sist.

Idag har jag jobbat, fick jobba över 30 min men det är jag glad för, vill ha alla timmar jag kan få! Efter middagen vart det en sväng i skogen med vilddjuren och sen en sväng på Willys.

Imorgon är jag ledig, då ska jag baka och laga mat. Blir ett experiment med baken så jag hoppas det lyckas. Hade hoppats på att få en tvättid imorgon också men fanns inget ledig förrens fredag 19-23.
Imorgon ska vi prova ta oss iväg och simma, har nog inte simmat på en vecka, har inte hunnit innan jobbet men imorgon finns det tid. Synd relaxen bara är för damerna imorgon :( Innan det ska vi iväg till skogen så de får springa av sig så vi kan simma lugnt mendans det ligger och sover hemma och inte behöva vara oroliga över att de ska riva huset ;)
Undra om jag ska ta mig an och lappa upp lite bilder från veckorna uppe i norr imorgon då jag ändå är ledig..

Igår började det en ny kille på BK och idag har jag fått hjälpt honom i kassan :S Hur förvirrande är inte det då, att jag ska lära ut nått jag knappt kan själv!? Haha ne kul att jag fått de ansvaret redan ändå, min 3e vecka :) Självklart gjorde jag massa missar och glömde då jag skulle lära ut men men får hoppas han lär sig av mina misstag ;)
Känns iaf bra nu, jag han ju det mesta men virrar till det ibland. Inget negativt har jag hört heller :) Nu är jag sugen på att lära mig nya saker och få nya utmaningar, nästa lite sugen på att stå i kök lite faktiskt, ska ju lära mig det så småningom ändå om jag ska ta mig dit de vill ha mig.


ne nu ska jag göra mig iordning för en renbäddad säng, så mysigt :)


RSS 2.0