Måndag

Måste börja med att säga; jädrar va lyckat brödet blev i fredags! :D
Jag har nog aldrig bakat så gott bröd! Saftigt blev det och det var det fortfarande på Lördag kväll. Annars brukar ju hembakt bröd bli torrt och tråkigt fort.

Vi har nyss beställt hem en säng + sängbord från halens som vi suktat över ett tag och nu känner vi att vi har råd att äntligen få hem den! Vi kommer få den i slutet av September, alltså nästa vecka men själva resorbottnarna kommer inte förrens veckan efter :( En till tråkig sak är att man inte kunde välja att få en stor bäddmadrass utan få 2 mindre. Men men vi får köpa en sån senare.
Sen tror jag nog vi är ganska nöja med vårt hem, iaf ett tag framöver :)

Såhär fin är den iaf!




IKEA trippen var lyckad och vi fyllde bilen med en massa kuligt! Vi började packa upp, bygga och stöka så det mesta var klart redan innan vi stupade i säng på Lördagskvällen. Kommer med bilder så småningom :)
Måste säga att man blir helt slut i både kropp och knopp efter en dag på IKEA, det är ju så mycket man ska hinna titta på och jag vill gärna titta på allt! Men det går ju inte! Vi höll iaf våran budget och handlade precis för det som vi hade satt som max! Jag var så trött då vi satte oss i bilen och åkte hem men höll mig vaken för Magnus skull, tråkigt att vara vaken själv ju.

Igår jobbade jag som vanligt fram till 14 och då jag kom hem fortsatte vi lite smått. Sen var det ju valvakan som gällde såklart, jag somnade (vad annars) och blev väckt vid 01.30 då det var dags att gå upp och lägga oss.

Ja juste, vi fick ju iväg vårt gamla köksbord igår också, jag hade gett upp och todde vi skulle behöva hiva det då det legat ute på blocket i 3 veckor. Det var en kvinna som ringde redan dagen efter vi lagt ut annonsen men det var för stort för henne. De paret som ringde nu skulle ha ett som var absolut max 75 cm brett för att det skulle rymmas i deras kök och som tur va var bordet prick 75 brett! Skönt att någon annan kan få nytta av det, jag tycker det är så tråkigt då saker som är fullt användbara slängs.

Idag har vi inte gjort många knop här hemma, jag sov faktiskt till 10.30, smög ner och tog en dusch. Efter de tyckte jag de var dags för de andra att vakna med så det blev en sväng ut med hundar och sen "frukost". Sen dröjde det någon timma (vad vi gjorde då minns jag inte) innan vi for iväg en sväng på ett "möte", mycket intressant måste jag säga och godare nyheter än vad vi tänkt fick vi :) Nu väntar vi bara på nästa steg, vill att det ska vara då NU!

Ja, hur är det med Chippen då? Han verkar inte ha ont och jag tror inte det irriterar lika mycket nu, han försöker inte komma åt längre. Han är så duktig så med tratten, han har inte försökt få av sig en enda gång. Han börjar också vänja sig vid den, att lyfta lite extra på huvudet då han ska förbi saker och upp i trappan. Han är så söt då han tex inte kommer förbi något eller inte kan tugga på oxbenen de har, direkt då det inte går ger han upp och bara lägger sig ner. Han ser så himla rolig ut, jag skrattar fortfarande åt honom :) De andra två är inte längre rädd för honom heller, de har fattat att det är samma gamla Chippen, fast med en konstig tratt på :)

Ne nu ska jag göra mig iordning för sängen, blir till att jobba dag för mig imorgon och resten av veckan. Imorgon är det även personalmöte, jag tycker alltid att det är lika trevligt och intressant. Vi är alla samlade vilket inte händer så ofta för min del eftersom jag jobbar ensam kvällstid och sen är det alltid kul med info om kommande teman, utbildningar och liknande :)



Improviserat överraskningsbak

Jag tänkte överraska mannen i mitt liv med nybakat till kvällsfikat <3

Han har tjatat så om hembakt bröd så det passade ju bra nu :)
Jag har inproviserat lite, inte gått efter något recept mer än mängden jäst och margarin och jag verkar lyckas för degen jäser fint, jästen vad dessutom fryst.
Jag hade inge grovt mjöl hemma så jag gjorde en havregrynsgröt som fick svalna lite..
Det ska bli nå slags tekakor tror jag :)

Då Magnus kommer hem blir det idol såklart, sen bums i säng för imorgon ska vi upp och iväg :D


IKEA, IKEA, vi ska på IKEA :D





Jacob blir 5 månader idag :)

Firar honom med lite bilder :)


Mysfarbrorn :)


Såå go!


Är ju en sån stor kille att han fått börja äta lite smått, här har han hakklappen jag sydde till honom innan han föddes :)


Iii vilken gladskit! Måste säga att han är himla lik mig här då jag var liten :)


Åh längtar tills jag får träffa honom igen, pappa & Milla med såklart! Ska ju vara där hela näst nästa helg :)


-----------

Nu är lägenheten skinande ren och redo för lite nya grejer imorgon! Iiii ska bli så kul!! Vi åker någongång vid 9 tiden imorgon och ska inte vara borta allt för länge för vovvarnas skull. Vi har räknat på max 2 timmar inne på IKEA och 2 timmar i restid cirkus. Vi vet ju nästan allt vi ska ha så det kommer inte ta sån lång tid.

Ne ut med någon vovve och sen den där duschen!!


Städdag

Har suttit en bra stund nu på IKEAs hemsida, åh vill ju ha allt! Vi har ju kikat en del de senaste dagarna och vi hittar bara mer och mer som vi vill få med oss hem. Så nu är det bestämt att vi åker imorgon :D

Magnus stack iväg på jobbet för ett tag sen, han jobbar 14.45-23.30 och jag ska väl sätta igång med städningen här hemma. Huuua, är inte ett dugg sugen kan jag säga! Men det är alltid lika skönt då det är gjort, dessutom vill vi ju ha det fint tills imorgon då vi kommer hem med en massa grejer vi vill stöka med :) Ska köra ut soffbordet redan ikväll så det bara är att ställa dit de nya imorgon! :)

Får se vad jag hinner med (läs orkar) efter städningen. Jag ska iaf belöna mig med en lång härlig dusch!

Ne, hemmet städar sig inte själv har jag märkt så det är bara att sätta igång!!


Hej så länge!

Bilder


Vi fick 2 fina stolar av Magnus mormor att måla om


Såhär fina blev dom :)


Jag sydde en nattskjorta till Melvin i födelsedagspresent, han har ju varit så avundsjuk på syrrorna som fått ha nattlinne :) Den blev klar dagen innan han fick den.


Jag och Lillan åkte upp, tåg till Mora och sen buss därifån till Rätan.


Lillan är så lättsam att resa med, hon la sig tillrätta på en gång!


Lillfröken


Lillan väntar på bussen i Mora


Det fanns träd där...


med såna hära "frukter" på, har aldrig sett såna så jag undrar vad det kan vara för nått, det ser ut som nypon :P


Barnen fick sina försenade födelsedagspresenter


Jonna fick en sminkbox med läppglans och ögonskugga och Melvin fick ju nattskjortan + en snus (snuttefilt) i samma tyg. Casper fick en modellbil att bygga ihop och Hilma har jag inte klurat ut vad hon ska få än, hon blir 1 år i Oktober.


Meja fick 3 böcker och även hon en snus :)


Meja är en riktig mysfia hon :)


Jonna sminkade både sig och Melvin, blixten är lite jobbig...


Melvin utan blixt men då syns inte sminket, han är såå go!


Morris


Ozzy


När det var läggdags åkte nattskjortan på, lite för stor va den men kan växer ju grabben ;)


Jonna och Melvin i sina PJ´s


Casper är också iordning för natten, gokillen har blivit så stor ju, 9 år. Känns ju som igår jag fick träffa honom för första gången bara någon dag gammal <3


Hilma får ny blöja


Världens finaste Hilma


***



Jag åkte in till stan för en heldag med Marielle och Kevin, en helmysig dag! Marielle bjöd på korvgryta och dumlekakor, mumma! Vi avslutade dagen med 3 rätters på kina med Sara :)


Att riva "klosstornet" som mamma byggt var riktigt kuligt :)


Så go!


Storkillen


:)


Gungeligung


hihi


Sötnos


***



Jag bestämde träff med tjejerna jag gick med i Grundskolan, här sitter jag med en cider och väntar på att klockan ska bli dags, Mysan håller mig sällskap.






Här är Robert och Sonja, vi var hos Robert och Angelica. Även Ida kom förbi en kortis, men hon hade jobbat massa så hon var trött. Vi drack lite vin och hade det supertrevligt! Är mer än 2 år sen jag träffade dom sist, får inte dröja lika länge till nästa gång! Underbar kväll som tog slut aldeless för fort trotts att vi skiljdes vid 3 på morgonen.


Annika ville inte vara med på kort...


eller!? :)
Annika är inte bara en av mina bästa vänner, hon är min tremänning också :)


Angelica och Sonja


Lillan var såklart med och fann sig tillrätta i soffan på en filt då hon inte låg i våra knän :)


***


Magnus kom upp på Lördagen. Här hjälper han svärmor med att fixa köksluckorna (även om det inte ser ut som Magnus gör så mycket ;) ) och jag, ja gissa!? Jag satt där på altanen och sov ;)


Lillpillan vilade hon med :)


Sigge under ett äppelträd


Äpplen, var dock Chippen jag skulle prova få kort på ;)


***



Vi var till Orrviken på middag i nyhuset, så himla fint är det! Här är Magnus och Emma :)


Gotjej :)


Magnus killar Emmas lillfossing :)


hihi


***



Jag, Lillan, mamma och Mysan var till huset och röjde lite. Nu har jag äntligen rensat klart mina grejer där och snart är huset tömt.


Huset är byggt någongång i början på 1900-talet och det är riktigt charmigt. Här är ringklockan på övervåningen :)


Jag sparkade lite boll med Lillan, hon tycker det är jättekul att jaga den men vad hur hon ska bära sig åt sen har hon inte kommit på, inbland försöker hon typ hoppa på den :P

***


Älsk ska kolla fiskelyckan i Billstaån, Lillan är hack i häl.




Skönaste fiskestilen ;)


Min fiiining <3


De var en fin öring som var på två gången men släppt :(

Samma dag åkte jag in till stan för en dejt med Sandra och lillmagen :) Vi gick på stan, åt kebab och mös :)


Såhär fint är det hos svärföräldrarna i Näcksta :)


Från andra hållet.


Lillan sov mellan våra kuddar


Lillanpillan-morgonfrilla :)


***



Jag var för Mia Törnbloms föreläsning och självkänsla




Nu kom Magnus precis innanför dörren så nu blir det Idol och kvällsfika, jag är vrålhungrig!




Äntligen helg!

Usch jag är helt slut efter denna vecka och som en fin avslutning, detta mördarpass 11-20.30. Ne inte så farligt egentligen, jag jobbar ju ofta dubbelt, 7-20.30. Jag har ont i övre delen av ryggen, eller inte ont men jag är trött i ryggen.

Det gick iaf bra med Chippen idag, han hade varit så duktig och sa inte ett pip då han fick sprutan. Då Magnus hämtade han där vid 15 så var han inte så pigg, yr och så men nu då jag kom hem var han desto piggare :) Åh han ser ju så rolig ut med tratten haha! Jag kunde inte hålla mig för skratt när vi var ut och gick nyss, fnissade högt nästan hela promenaden :P Tratten är ju som ivägen då han ska lukta och greja så han snubblar som på den eller vad man ska säga, kör ner den i backen så det tar tvärstopp :P
Lillan och Sigge är inte riktigt kompis med den där tratten, de tycker den är lite läskig och vill inte alls vara nära Chippen.


Chippegubben våran <3


Magnus kom upp till restaurangen strax innan jag slutade och sa att han hade tagit på sig att jobba över om det behövdes så senast 01 skulle han sluta. Men de hade jobbat in lite så kanske att det blir tidigare ändå. Lovade att hålla mig vaken tills han kommer hem så frågan är bara vad jag ska hitta på fram till dess...?? Lär kunna bli sittande här en stund kan jag tänka mig... Kanske fortsätta lägga upp lite bilder här men de får bli i ett nytt inlägg :)

Åh de ska bli så skönt att få vara ledig imorgon!

Torsdag = Ärtsoppa & Pannkaka

Vi har precis kommit hem från vetrinären så nu ligger nog Chippen under kniven stackarn :(
Han var så duktig där och han tyckte de var så kul, ovetande som han var ;) Kl 15 trodde de att han var klar för att hämtas, bollös och allt.

Jag börjar jobba 11 idag, det hade jag glömt men som tur va hade jag satt en påminnelse på mobilen. Jag ska kocka, eller ja maten är klar men jag ska ta över iaf, ska bli spännande. Det är ju Torsdag idag så det kommer gå åt en hel del pannkaka, vad det är mer för mat vet jag inte riktigt, jo just kycklinggryta också är det en till rätt.
Frågan är då om jag lyckas stå emot pannkakan, inte så nyttigt direkt. Har i princip ätit pannkaka varje Torsdag jag jobbat sen jag började där och har tänkt många gånger att jag bara ska äta hemgjord pannkaka, då blir det inte lika ofta heller.
Nä banne mig, idag blir det ingen pannkaka! :)


En dag då jag precis kommit till jobbet, i mitten av Augusti, tror vi var iväg och handlade innan, eller nått och att Magnus skjutsade mig till jobbet. Magnus ringde då jag precis bytt om, han var påväg in från bilen. Vi pratade bara vanligt, vi ringer ganska ofta till varandra bara för att säga massa gulliga saker, ibland fast vi precis sagt hejdå. Då han kommit till ytterdörren utbrister Magnus, "Det hänger blommor på dörren!" och "Du har fått blombud älskling!" då han såg lappen med mitt namn på. Jag blir chockad och kan inte förstå vem det är ifrån, kan det vara ett försenat grattis? Magnus är tyst medans han öppnar pappret tills han sen säger "Naaw vilken gullig chef du har!"
Jag blir så rörd att tårarna kommer och jag är tvungen att gömma mig där bak i köket då innan han ens läst vad som stod på kortet.





Har jag någonsin berättat att jag har världens bästa chef? :)


Nu börjar det bli dags...

för ett nytt inlägg, bara sisådär 3 veckor för sent ;)


Vet inte riktigt hur jag ska börja längre, måste blogga oftare!
Det är inte så mycket som hänt eller som händer samtidigt som det känns att det är och har varit en del. Inget märkvärdigt men då man levt som vi gjort senaste året så kan en inte så märkvärdig grej kännas stort :P



Jag har nog inte skrivit om då jag och Kim & c/o skulle till Leksand sommarland :P

Jag har varit till Falun på marknad med Lottis, Sammy och Asia :)

Jag har haft semester! :) Kanske inte så vardagligt men ändå självklart för de flesta, en hel vecka blev det för min del, inte så länge men jag utnyttjade tiden väl, var nog bara en dag som jag bara var hemma hos mamma och slappade.

Jag har varit på föreläsning som jobbet betalade. Mera självkänsla! med Mia Törnblom, superbra, skulle kunna sitta där och lyssna på henne hur länge som helst :)

Vi har haft lite projekt för oss här hemma, målat lite möbler, köpt ny soffa(or), fått nytt köksbord bla.

Imorgon blir Chippen av med bollarna, Sigge ska också få sig en tid hos "doktor snipp-snappare" ;) Inte billigt inte, 3600:-/hund, sviiiider en aning i plonkan de men det är lätt värt det! Vill verkligen inte uppleva ett löp till med Lillan och två okastrerade grabbar!!!

På Lördag ska vi ev. göra något som vi längtat och pratat om sen vi flyttade ihop... gissa då ;)
IKEA såklart :) Det är mest småsaker som kuddar och täcke, sängkläder, hanndukar, soffkuddar lite grejer till köket och badrummet m.m. Vi ska även se om vi hittar nått soffbord och någon bokhylla. Det ska bli så kul! :) Kan säga att vårt hem behövs rustas upp rejält men nya fräscha saker!

Snart har vi kommit till de datumet som vi väntat på, längtat och gruvat oss inför heeela sommaren... Ska bli spännande men det känns samtidigt gruvensamt!

En Weekend en storstan är också inplanerad om Magnus får ledigt vill säga men det borde inte vara nå problem tycker jag, det är bara Fredagen han sökt ledigt för de andra dagarna är han inte schemalagd. Då ska Magnus iaf på trav och umgås medans jag ska rå om lillebror, pappa och Milla :D Det ser vi också fram emot!

Mer semester blir det v.48, Vår lägenhet i Östersund som vi hyrt ut sen vi flyttade är uppsagd till 1 December så då ska vi upp och "lämna över" den. Kommer kännas lite för min del tror jag, älskar verkligen den där lägenheten men vi kommer ju ändå aldrig kunna flytta in i den igen, den är liiiite för liten nu :) Det var iaf så passande att Magnus har sin schemalagda lediga vecka då, lite lyxigt ändå att de får de på ICA, de får dock inte bestämma själva när de ska vara ledigt men perfekt blev det iaf :)

Ska väl även, åter igen ta tag i min vikt, eller ja försöker ju mest hela tiden men lite halvhjärtat dock. Måste bara bestämma mig och hålla det så också!


Ja det var väl de som hänt, händer och ska hända :)

Den 18:e Augusti var det planerat att jag skulle åka till Leksand sommarland för en heldag med Kim, Göran, Casper, Jonna, Meja och Görans lillebror Tony, de två minsta fick stanna hemma. Det blev inte riktigt så, ju närmre Leksand de kom desto sämre väder blev det. Vi hade som nödlösning ifall vädret skulle svika att vara här i Borlänge på äventyrsbadet MEN det var stängt just denna dag p.g.a. upprustning inför hösten :S Då vi upptäckte detta ringde jag min chef och frågade om hon hade någe förslag på vad man kunde hitta på istället eller vart närmsta äventyrsbad låg. Det fanns ett i Sandviken och ett i Örebro. det i Sandviken var också stäng av samma anledning som det här men Gustavsviksbadet däremot har öppet alla dagar året om förrutom Julafton så dit bar det av tillslut, mycket lyckat trots motgångar :) Det var jättekul med alla kanor och grejer så jag kände mig som ett barn igen :)

Lite bilder från bilfärden


Kim och Jonnafisen


SkruttMeja


Casper och Tony, skapligt less på att åka så mycket bil, Casper hatar att åka längre turer med bil stackarn!


Jonna fikar lite i bilen påväg tillbaka efter allt badande


Casper somnade men de gjorde vi alla, tillochmed jag men de hade man ju aldrig kunnat lista ut ;)


Trött Meja


Gotjejen


Väl i Borlänge igen blev det ett besök på min gamla arbetsplats (första gången jag vart där sen jag slutade) innan de släppte av mig hemma och de for vidare :)




Älskar mina fiiina syskonbarn <3



Marknad i Falun 28:e Augusti



Sammy åkte karusell :)


Asia var så nöjd i vagnen :)




Lottis kikar på Sammy uppe i karusellen

Bildbomb på gulltjejen :)

Tuggitugg :)




Pillipill :)


Åh man smälter ju :)


Brorsan uppidag :)








Lottis och Sammy kikar på något kuligt :)


Sammy åt godis som man blir liiite blå på tungan av ;)


Ne nu är Magnus på ingång så jag får fortsätta berätta en annan gång. Nu blir det Kvällsfika och Idol, tur de finns webbtv :)


Tjingtjing





RSS 2.0