Snökaos




Det har snöat med pyttesmå flingor hela dagen men nu är de riktigt stora och det bara vräker ner.




Titta vad jag hitta



Iiiiiiu!

Inte fullt så grasiöst som orginalet :P

Onsdag

Hejhej!

Idag har jag nog inte så mycket vettigt att komma med.

Igår då jag kom hem från jobbet pratade jag med Sandra, vi pratade nog närmare en timma. Så skönt att få prata av sig lite, vi kan verkligen prata om ALLT! Alltid lika trevligt! Tänker på dig massor!

Eftersom jag pratade med Sandra missade jag Paradise Hotel som vi följer slavisk men det gjorde mig inget att jag missade för jag har precis sett det på webbtv. Magnus såg det däremot igår och kunde så klart inte hålla sig från att berätta nästan ALLA smaskiga detaljer så de var inte så spännande som de borde ha varit då jag väl såg det :P



Ni som föjler, vem tycker du är en värdig vinnare?

Ne nu ska jag ta en dusch, äta lite lunch och sen ska jag prova röja lite här.

Ha en trevlig Onsdag!

Tisdag

Sitter här och mumsar på min frukost (fil med banan, kanel, honung och havregryn) mellan maskinerna, tvättar 7-11 idag som vanligt på Tisdagar. Skönt att få det gjort tidigt på förmiddagen och tidigt på veckan så det är gjort liksom. Har haft tvätta-Tisdagar-Rutin väldigt länge nu, inte alla gånger det är ledigt då jag ska boka men det är ytterst sällan de händer. Åh gud va intressant de va!?

Mitt ben är iaf bättre men inte bra. Gick och mötte Magnus på jobbet igår, tar ca 5-10 minuter att gå dit och jag fick ont strax innan jag kom fram, inte jätte ont men de kändes. Det höll i sig ända tills jag la mig, men bättre blir det :)

Ska ta hand om diskbänken nu och sen är det nog dax för tvättstugan igen.



Hur ser eran Tisdag ut?

Måndag

Jag klev upp som vanlig med Magnus imorse. Då han gått ca 7.50 rastade jag hundarna och gav dem frukost och efter det tog jag en lång skön dusch. Älskar att duscha, så skönt att få pyssla om sig lite med peeling, ansiktsmask och raka benen, det är som SPA för mig. Sen har jag klätt på mig och fixat mig och har nyss ätit.

Idag skiner till och med solen och himlen är nästan helt blå. Jag kan faktiskt inte minnas när det var en sån här dag sist, det har bara varit så grått och trist! (Oj de rimma visst :P)
Men jag tänker faktiskt inte gå ut i onödan tyvärr, än så länge är benet bra men får jag för mig och gå ut och ta en långpromenad är det nog inte lika bra längre. Funderar på om jag ska möta Magnus då han slutar så de får räcka. Ska ju faktiskt gå till och från jobbet sen också och jobba så då lär jag få ont igen.

Igår då vi la oss skulle vi kika på filmen 2012. Jag hann inte se många minuter innan jag slocknade, jag gjorde mitt bästa för att hålla mig vaken och att få massage samtidigt gjorde mig inte direkt piggare så jag sa godnatt och somnade. Men jag klagar inte för de, massage är ju skönt och mysigt :)

Ne nu ska jag prova göra någon nytta :)

Ha en bra Måndag!

Omelett

Just nu sitter jag och avnjuter min Frunch, det blev Omelett, Mmm :)


***



Vispa lätt 2 ägg med 2 msk mjölk (vatten går också bra) med lite salt och peppar. Om man vill ha någon slags fyllning tillsätter man det här. Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme, häll sedan i äggsmeten. Grädda omeletten genom att steka den på medelvärme eller något lägre (den ska inte bli bränd). Skaka pannan och rör i botten med en gaffel någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner. När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter). Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!

***

Min omelett blev verkligen perfekt! Det är min första lyckade faktiskt och mitt andra försök. Första gången jag provade var för ca 2 år sedan och då blev det bara röra men nu kan jag :) Hade inget att fylla den med hemma så den fick bli så enkel men den var god och gjorde mig mätt och det är ju faktiskt huvudsaken :)

Frozen Cheescake

Så gott och enkelt!

Vispa 3 äggulor, 2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 paket Philadelphiaost poröst i bunke 1.
Vispa 3 dl grädde i bunke 2.
Vispa 3 äggvitor till hårt skum i bunke 3, man ska kunna ha bunken uppochner utan att det åker ur.
Vänd ner grädden (bunke 1) i bunke 2 och även bunke 3.
Smula sönder digestivekex ha det antingen i botten på en smord form (jag tycker en springform är lämpligast) eller att strö det över smeten då den är hälld i en form.

In i frysen i minst 4 timmar innan den ska serveras, gärna över natten. Låt den sedan stå framme ca 30 minuter innan den ska avnjutas.



Detta är en så kallad Frozen Cheescake, det finns även cheescakes som ska gräddas.
Frozen Cheescake kan såklart varieras med olika smaker och tillbehör men den här är helt "naturell" och det går alldeless utmärkt att äta den precis som den är.

Kanske kan dela med mig av en lite mer avancerad cheescake en annan gång :)

Jag vill tacka!

Glömde förresten att tacka för de fina kommentarerna, jag blir så smickrad!

Söndag

Hejhej!

Jobb som vanligt idag 6.30-14.

Kände mig bra i benet idag men då jag hade varit på jobbet en stund började det ila och hugga igen... Nu ilar och hugger det från insida/baksida lår och ner mot knät men inte i knät. Blä blä men nu är jag hemma och hoppas det ger med sig i veckan då jag bara har 4,5 timmes pass. Jag tror som sagt fortfarande på att det är en överansträngning. Var rädd att jag skulle behöva jobba kväll också eftersom jag fick hoppa in för samma person i Fredags men hon hade visst piggnat till som tur är!

Det var mysigt med film och popcorn igår, trodde inte jag skulle orka se båda men var riktigt pigg då vi sett första filmen så vi såg den andra också. Jag var fortfarande pigg då jag la mig och trodde inte jag skulle somna men somnade fort ändå. Då jag vaknade kände jag mig lika pigg men samtidigt kändes det som att jag inte sovit en blund. Drömde konstigt och hemskt, en blandning av Wallander filmen vi såg igår och något annat som jag inte längre minns.

Natten till Lördag var också en jobbig natt då jag drömde om jobbet. Jag stekte kycklingwok hela natten tror jag (!!!) :S

Fan jag hatar att drömma såna drömmar. Såna drömde jag ofta då man jobbade på donken, drömde att jag stod i köket och gjorde inget annat en chees och de tog hela tiden slut. Drömde jag att jag stod i kassan tog kön aldrig slut trotts att klockan för länge sen hade slagt 03. Såna typiska jobb-stress-drömmar...

Någon som haft någon liknade dröm om jobbet? Berätta!?
Kanske du syster klipp och klippt och klippt men aldrig blivit klar!? Marielle kanske har stått och brett mackor i evigheter!? Ja vad vet jag, berätta!? :)


Båda filmerna var iaf jättebra och jag rekomenderar dem båda :)




Popcorn & Bubbelvatten till filmerna :)

Ja ne tror jag ska prova göra någon nytta nu, får se vad jag lyckas åstakomma.

Hej så länge!


Älgstek

Blev inte mycket pyssel här hemma idag inte, fick så ont att jag blev tvungen att gå upp och lägga mig med benet i högläge. Magnus stoppade om mig och slog på Hundcoachen DVDn och där låg jag tills det började knorra i magen.
Hade fortfarande ont men kunde iaf gå utan att halta som jag gjorde innan. Hoppas det är bra tills imorgon då det blir jobb igen!

Till middag blev det ugnsrostad potatis, morot och lök med älgstek och pepparsås. Riktigt mumma och ganska lyxig middag för att vara detta hushåll vid denna tidpunkten på månaden men vi hade allt hemma :)
Till efterrätt letade jag fram cheescaken som jag gjorde för ett tag sen :)






Cheescaken ser lite tråkig ut naturell men god var den :)

Snart ska vi poppa lite popcorn och mysa ner oss i soffan och kika lite film.


Hoppas ni får en trevlig Lördagkväll!

Lördag

Smög mig upp imorse, (eller ja kl 10) tog en dusch och fixade lite iköket innan jag gick för att väcka de andra. Magnus brukar alltid hinna vakna innan jag hinner upp men nu sov han så djup så.

Vi åt en rejäl och mysig frukost med the, baguette med sallad och ost och kokta ägg.

Det blev ingen tur i skogen eftersom det inte fanns någon bensin i bilen :( Jag och Sigge tog istället en timmas lång promenad med bus med "Bollen". Han råkade visst bita sig i tungan på hemvägen men det slutade blöda ganska fort som tur va. Jag fick lite ont i knät då vi var ute och ny har det gått ut i hela benet... Ska ta en värktablett nu och hoppas på att det bara beror på överansträngning med tanke på gårdagens arbetspass.

Resten av dagen blir nog mest slapp, pyssel och mys här hemma.

Hur blir eran Lördag?

Fredag


Nu är jag skapligt mör i både kropp och knopp efter 11,5 timmas arbetsdag. Jobbade ju som sagt istället för chefen 7-14.30. Magnus och grabbarna kom och mötte mig då jag gick hem från jobbet, väl hemma varvade jag ner lite och skulle precis till och sätta igång med middagen så ringer chefen och berättar att det inte är någon på jobbet. Klockan var då 16.40, man bör vara på plats 16 för att hinna med och få all mat klar till 17.30 då de första gästerna börjar droppa in.

Chefen satt och viskade i mobilen från konferansen, sa att hon som skulle jobba hade åkt in på sjukan och frågade om inte jag kunde lösa dehär så jag sa att jag skulle ta hand om det så de va till att pälsa på sig och gå iväg till jobbet igen, fort som fan! Var där till 17 och 17.45 fanns de två rätterna klara, men jäklar vad jag sprang och slet. Känner mig duktig som klarade det så bra och så snabbt! Det var nog ingen som märkte att jag hade kommit in en timma senare, förrutom de första 4 gästerna(chaufförer) som jag fick ursäkta mig för, de tyckte inte de var några problem att vänta de 10 minutrarna de väntade, då de ändå måste vänta 1 timma innan de får åka igen.

Sitter och väntar nu på att Magnus ska bli klar med sin sista spelomgång, då ska vi upp och se film. Det blir Sommaren med Göran eller den nyutkomna Wallanderfilmen Dödsängeln. Det var tänkt vi skulle se båda ikväll men som sagt så blev planerna ändrade. Får hoppas jag lyckas hålla mig vaken genom hela filmen, trött som tusan är jag.

Imorgon blir den den obligatoriska Lördagsturen i skogen med busarna om vi har soppa i bilen.

Bilder från i Lördags



Fin utsikt om man bortser från att det är så mulet, vad vi skådar har jag dock ingen aning om ;)


Sigges bästa vän "Bollen" var med, han bar runt den mest hela tiden och glömde han den någonstans fick vi påminna och säga "Bollen då Sigge" så letade han igen den igen.


Han älskar då han får apportera, vilket han precis lärt sig :)



På slutet var grabbarna trötta och satte/la sig ner så fort de fick chansen :)


Det var djup snö och Lillan kämpade på i en hel timma innan hon fick sitta innanför Magnus jacka och vila och värma sig.


Snötroll :)


Min fina fiiiina Magnus <3


För dom som inte visste så är denna helg den fattigaste helgen på hela året (enligt statistik), fattiga är vi men vi har varit bra mycket fattigare. Det är inte förrens nu vi har kunnat börja spara pengar. Häromdagen tänkte jag tillbaka på då vi hade det som värst, kylen, frysen och skafferiet gapade nästintill tomma. Jag är glad att jag hade ett jobb som hade med mat att göra. Jag skippade lunchen på jobbet, tog med den hem istället (kycklingsallad) och "spädde" ut med lite pasta så hade jag och Magnus middag. Vi hade även tur som både fick låna och fick pengar till mat av våra nära då de var som värst, ytterst tacksam för de!

Men jag försöker se det positivt ändå, det kan vara nyttigt att få leva så ett tag. Man lär sig att uppskatta saker och ting på ett annat sätt. Nog för jag alltid uppskattar saker och aldrig tar någonting för givet kan det vara nyttigt att bli påmind om hur det kan vara.


Ne nu ska jag se om Magnus är klar snart, annars tror jag att jag går och lägger mig, det är en dag imorgon också. En dag helt utan jobb!




Update: La in bilderna de sista jag gjorde i inläggen och det tar sån tid så nu har det blivit så sent. Vi tar båda filmerna imorgon, ingen av oss kommer hinna se mer än första 15 minuterna om vi ska prova se den
:P


Natti




Våra små bebisar <3





Julkort för 2010 - Check!




Nej då, men fina är dom framför granen iaf :)

Torsdag

Vid den här tiden brukar jag slita som ett djur på jobbet men inte idag ;)
Jobbade dag idag och ska göra det imorgon med för min kära chef är iväg på konferans. Riktigt skönt att kunna spendera kvällen hemma och framförallt kunna laga och äta middag tillsammans :) Annars ses vi bara på morgonen innan Magnus går till jobbet och då jag kommer hem på kvällen, ibland har vi tur och ses 10-30 minuter då jag precis ska iväg och jobba om Magnus slutar tidigare någon dag, men men, vi tar vara på tiden tillsammans på helgerna och tar igen oss lite.

Idag åt vi potatis och löksoppa (hade inte purjolök hemma men de blev bra ändå) med ugnsrostade vitlöksbaguetter. En riktig hit faktiskt :)

Försökte ta en powernap innan jag började med middagen, inte helt lätt då två stora busar vill upp och lägga sig på mig och gosa en varsin gång medans den andra ska slicka en i ansikte :) Lyckades nog somna 1 sek eller 2 ändå innan det var dags att börja med middagen.


Igår fick jag en sån fruktansvärd huvudvärk då jag var på jobbet och då jag kom hem busade och gosade jag lite med hundarna (och Magnus :) ) en liten stund sen tog en värktablett och sen bums i säng.

Blir nog lika tidig kväll ikväll för mig igen, uppe med tuppen imorgon igen och jobba och sen är det HEEEELG :)


hejvejs

Mer från tuben

För ett tag sen var vi på Kupolen och kikade på dom här filurerna :)








Måste säga att det är en riktig akustik i Kupolen, riktigt mäktigt att stå där och lyssna faktiskt.

Heeeeelt fantastiskt! :)

Lejonet Christian

 

1969 adopterade två vänner lejonet
Christian. När han blivit för stor
att ta hand om bestämde de sig för
att utplacera honom i en vild flock
i Kenya. Ett år senare åkte de tillbaka
för att få träffa honom, de hade fått
berättat för dem att Christian inte
längre skulle känna igen dem.

 

 

 

Kan säga att jag blir lika rörd till tårar varje gång jag ser denhär, så härlig :´)





Onsdag

Fått lite klagomål på att jag bloggar så sällan, så jag får väl ta mig i kragen nu då ;)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har inte hänt någe speciellt som vanligt :P

Jobbar på som vanligt gör jag. Håller utkik efter nya och fler jobb som jag kan komplitera upp mina 56% med. Har hittat ett som skulle vara perfekt som jag har sökt. Ringde även och hörde mig för lite och ska ringa igen, vill verkligen ha det jobbet. Han jag pratade var inte säker på hur arbetstiderna var, men det gäller Måndag-Fredag och man börjar tidigast 7 och slutar senast 13 så det skulle verkligen vara perfekt. Då är jag hemma till senast 13.30 och hinner med hundarna innan jag ska iväg igen 15.30. Om jag skulle få de här jobbet (vilket jag hoppas innerligt) är det tråkiga att jag inte kommer kunna ställa upp lika mycket som jag kan på jobbet. Vilket är jättetråkigt men jag måste ju ha mer jobb.

Det jag önskar är att någon slutar där jag jobbar nu och jag får den tjänsten men det kommer nog aldrig ske, de som jobbar där lär göra de tills de går i pension och det är ett bra jävla tag dit. Önskar dock att hon som har hand om salladen och disken får sluta så jag får hennes jobb. Jag tycker att hon är hemskt slarvig och många gånger får jag göra "hennes jobb" på kvällarna trotts att jag egentligen inte har tid men är tvungen.

Ja de enda jag fick till var att skriva om jobbet, bra där Tina :P Ska försöka få nästa inlägg lite roligare ;)


Här ska ni få er ett gott skratt iaf! Pratade med pappsen som påminde mig och denna roliga;


Hundens & Kattens dagbok


Onsdag

Ska kila iväg en sväng med Magnus matlåda som han glömde. Ska även passa på att leta efter en ny kalender då jag ändå är iväg på kupolen.

Hejvejs


Tisdag

Idag har jag gjort klart min utbildning samtidigt som jag tvättade 7-11. Full pott på slutprovet, inte illa de :) Skönt att äntligen fått den klar!

Har även lärt mig något nytt, nämligen Print Screen, jag är en aning sen med det men nu, NU kan jag ;)

Titta här får ni se!




Du blir de duschen för min del!


Juste

Måste få skryta, jag lyckades hålla mig vaken och se heeela filmen igår. Riktigt bra var det!



Söndag

Då jag kom på jobbet i morse insåg jag att jag kommit dit 30 minuter för tidigt, jag som tillochmed trodde jag försovit mig då jag vaknade. Det måste nästan varit meningen att jag skulle komma dit tidigare för då jag kom dit och skulle grädda de 50 "bakeoff" baguetterna som vanligt men då fanns det inte en enda! Letade i alla frysar 7 ggr innan jag ringde och väckte chefen -"Du skojar! Jag ringer upp dig snart, jag måste tänka!" Det slutade iaf med att jag tog fram limpa ur frysen bjöd alla gästerna på "smörgåsbuffé", ingen gnällde, Gratis är gott!


Idag har jag hållit igång hela dagen, efter jobbet på söndagar brukar jag parkera mig i soffan och knappt komma därifrån. Idag däremot städade jag undan julen, hade börjat lite smått i Fredags med julgranen och idag åkte resten. Nu är det bara gardinerna kvar, jag bytte i köket och hallen men till resten måste vi hitta nytt till först, vi letade lite i helgen men hittade inget som passade vår smak. Då vi var uppe i Svensta på Dollarstore där hittade jag jättefina panelgardiner men tyckte att det var för tidigt att köpa då och att vi ändå har Dollarstore här hemma men inte fanns det såna här inte. På tok för litet här, iaf om man jämför med Dollarstore i Svensta.

Efter stöket med gardinbytet tog jag tag i diskberget och hittade igen diskbänken som jag inte sett en skymt av sen i torsdags. När diskbänken blev så fin så fick jag lust att göra nå smarrigt så jag slängde ihop en cheescake. Synd de tar sån tid för den att frysa men nu har den ändå stått inne 2,5 timma så den kanske går att provsmaka snart ;)

Efter det fick Lillan sitt bad för denna vecka, lika kul som vanligt tycker hon (INTE)! Men så fiiin hon blir och luktar gott gör hon. Kammad blev hon och toffs fick hon och även lite manikyr och pedikyr lyxade vi till med ;) Med klotongen i högsta hugg tog jag även grabbarna och jag blev chockad över hur bra det gick. De ska alltid hålla på och sprattla innan de inser att det är jag som vinner men idag var det ingen kamp, de satt bara. Annars brukar jag behöva sitta på golvet med hunden liggandes i knät.

Då jag blev klar med det då tyckte jag att jag nog var värd lite vila så då satte jag mig här.
Sitter och lyssnar på Hellobrother som jag hittade av en slump. De är två bröder som gör sina egna versioner av pop och R n' B låtar. Kolla in deras blogg och lyssna på låtarna, jag kan inte sluta lyssna på dem!

Tänkte lägga in nån bild på Lillan före och efter badet ;)


Före - Söt


Efter - Inte lika söt längre :P


Just nu ligger Sigge på en av sina på en av sina favoritplatser:


Under min stol

Man kan även använda "pinnen" som kudde


Det ser sååå skönt ut :P


På andra sidan stolen ligger Lillan, Sigges rump är med på ett hörn med :P


Oj tog mig ett tag att fixa de här inlägget, kikar ju massa annat samtidigt. Cheescaken borde vara frusen nu, la in den i frysen 17.30.




Hejvejs!


Släktmiddag

Idag mellan 16 och 20 har vi varit hos Magnus faster på middag med Magnus kusiner och kusinbarn, 12 pers var vi totalt. Många av dom har inte Magnus träffat på många år och för mig var det då första gången jag träffade dom, faster Gunilla och kusin Johan med familj hade jag träffat innan. Riktigt trevligt var det, god mat och mycket skratt.
Snart ska vi krypa ner och kika på film, får se om jag lyckas hålla mig vaken, igår hann jag väl se första kvarten ;)
Imorgon bitti blir det jobb för mig som vanligt 7-14, jobbar ju varje Söndag så länge jag inte önskar ledigt men jag tar det jag får och Söndagar är bra dagar att jobba på. Har dessutom sällskap nu varje Söndag så då blir det roligare att jobba.
Ska försöka ta mig i kragen nu och bli bättre på att uppdatera, vet ju själv hur tråkigt det är då andra inte uppdaterar sina bloggar. Ska prova summera Julen med lite bilder och så med :)
Fortsatt trevlig helg på er!

1 Januari 2010

Årets första dag börjar lida mot sitt slut och inget vettigt har blivit gjort idag mer än 7 timmars arbete.

Det har dock diskuterats flitigt om framtida inköp. Finns så mycket vi vill ha men det kostar. Tänk en ny säng, nya möbler i vardagsrummet tex.

Ne undra om jag ska hoppa in i duschen, har visst blivit lovad sällskap :) Sen blir det sängen och imorgon ska vi prova göra lite vettiga saker om planeringen blir som den ska ;)



Natti

RSS 2.0