Gott Nytt År!

Ja då har halva sista dagen på 2010 gått... Känns lite tragiskt att ett år tar slut, man blir än en gång påmind om hur fort tiden går... Samtidigt känns det skönt och spännande med ett nytt år, som en nystart, en början på något nytt!

Mitt år 2011 har jag stora förväntningar på, det är mycket som jag vill ska hända och som jag vill ta i tu med. De senaste åren har inte hänt mycket, bara motgångar, har bara stått och stampat och inte kommit framåt så 2011 ska jag ta igen allt de där jag velat göra! Just under 2010 har det väl iof börjat hända saker och det har börjat gå bra! Jag är pepp inför det nya året, det känns bra!

Ja och så var det ju det här med nyårslöfte... Jag vette tusan om jag ska ha något för nästa år, jag har inte haft något i år heller. Så länge jag kan minnas att jag haft nyårslöften tror jag att det bara varit att jag ska gå ner i vikt och det har jag vissa år klarat och vissa inte. Men det där med vikten är ändå någonting jag ska ta tag i nu, än en gång! Eller ja hälsan över huvud taget, jag måste ta hand om mig själv!

Ne, jag tror jag slopar det där med nyårslöften, ska nog sätta upp mål istället.

Magnus nyårslöfte blir att sluta röka som det verkar... Hoppas han håller det denna gång! Han har "försökt sluta" så länge vi varit tillsammans och har vissa perioder hållit upp men sen börjat. Jag lider verkligen av att Magnus röker, jag blir så irriterad, det är äckligt, det luktar om kläder osv... Jag tycker det är så onödigt, mest för hälsans skull men även för ekonomin. Jag har hatat rökning så länge jag kan minnas då jag vuxit upp med 2 rökande föräldrar!

Ursäkta att jag gnäller på dig i bloggen älskling! Jag älskar dig ändå! <3

Men jag ska väl egentligen inte säga något, jag är likadan när det gäller min hälsa, dvs att komma i form. Min last är godsaker och Magnus last är rökning men tillsammans ska vi bli av med våra laster, förhoppningsvis under (helst i början av) 2011! :)

Nej nog om det!

Vad som hänt under 2010 kanske jag ska försöka ta i ett inlägg senare och ev. om jag avslöjar mina mål/löften för 2011, den som lever får se ;)Ne nu ska jag ta och slita mig härifrån och kanske göra något vettigt men vet inte riktigt vad. Vi är bortbjudna hos Daniel m. familj på nyårsfirande men när vi ska vara där är inte bestämt. Trevligt blir det iaf! :)


Ne som sagt,Dan före dan före dan före dopparedan :)

Jag skulle BARA slå på datorn och kolla hur mycket pengar jag hade kvar på kontot innan jag skulle ge mig ut på klappjakt och ja vad gör jag, fastnar här såklart... Men snart snart snart ska jag ge mig ut i kylan!

Vart tog dagen vägen...

Ja den här dagen har sprungit iväg och det har inte blivit mycket gjort.

Magnus börja 7 imorse och tog bilen dit idag då han sov lite längre idag eftersom han knappt sovit inatt.. blev lite för lång sovmorgon för honom igår då jag jobbade. Jag ringde och väckte honom kl 10.30... inte så länge egentligen då man är ledig men det är inte bra för Magnus som har svårt att somna. Jag låg iaf för en gångs skull kvar då han stack och sov vidare till 9.45 då Mangus ringde på sin frukostrast.

Sen fick vovvarna ut och kissa, jag fick i mig lite frukost sen tog jag mig en dusch. Jag duschar oftast med dörren lite på glänt och precis då jag duschat klart ser jag Chippen lägga sig i korgen med en julkula i munnen så den hann inte ta någon skada som tur va!

De har annars inte brytt sig så mycket om julgranen annars, sniffat lite på den då den kommit upp såklart men som sagt inte mycket mer. Så jag hoppas att Chippen glömt de där nu, att julkulorna går att plocka bort! :) Chippen är nämligen expert på att sno saker från bord osv... Han har haft sönder 2 av 6 små tomtar, en i julas eller om de var förrförra julen då vi hade dom i fönstret. I år tyckte jag dom var perfekt att ha i vår nya adventsstake och häromdagen då den stod på vardagsrumsbordet snodde han en till! Eller ja han har snott någon lite då och då, då den stått där men bara en gång kom vi inte på honom i tid och tomten dog :( Så nu kan vi inte ha tomtarna i adventsstaken mer eftersom det blir ojämt antal, eller det blir det ju inte men ja ni förstår nog vad jag menar...


Adventsstaken med 5 av de 6 tomtarna som nu bara är 4 :(

Ser ni förresten att första tomten fått sig ett bett, de vita märket på kinden!?


Ajja efter duschen tog jag och röjde en sväng i köket, letade fram diskbänken och sorterade/slängde lite post och reklam. Har skickat slutelräkningen till hon som hyrde lghen av oss och skickat in månadens cykelsträcka, hela 52,2 km har jag cyklat mellan 16/11-16/12 :) Magnus har "bara" cyklat 38 km då han fuskat och tagit bilen ibland :P

Ja mer har jag inte gjort, nördat lite dator och funderat hur vi ska lösa de sista juklapparna. Har nån liten krona kvar men det räcker väl till max 2 juklappar så de andra får jag fixa mellan jobbet och då vi far upp på Torsdag.

Ne kissa vovvarna och sen blir det cykeln till jobbet!

Trevlig kväll!

glöggmys med älsk i soffan

Nu blir de glöggmys med älsk i soffan <3

Snart helg!

Idag har jag städat helg här hemma, skönt att få det gjort!

Fick en julklapp på posten idag så jag slog in den på en gång, älskar att slå in julklappar!

Jag ska snart bege mig mot jobbet, till fots i snön! Cyklar ju annars men nu har det snöat hela dagen och de har knappast skottat på gång/cykelvägarna så jag törs inte idag. Jag har ändå cyklat tillräckling för det här vintercyklisten som jag är med på!

Ikväll är det julbord på jobbet som gäller! Ca 200 ätande kommer det vara, jag som annars har 30-70 är det lite skillnad. Vi är dock två ikväll, annars hade det inte gått! Ska bli spännande, jag hade ju hand om detta förra året med! Lär bli lite övertid vilket är bra för mina timmar men kommer kännas drygt att traska hem sen, då lär jag bara vilja hem och krypa ner i sängen med älsk. Jag är trött redan nu jag som hållit igång sen 7 i morse. Men efter dagens pass blir det helg! Magnus gör helg redan 17.30 han ikväll... Gött gött!

Imorgon blir det sovmorgon och sen efter frukosten bär det ut i skogen om vi har bra väder! Sen ska vi ha var alldeles egna lilla julafton här hemma imorgon. Vi ville ha det dels för att inte släpa med våra julklappar upp och dels för Magnus fick "julkorg" från jobbet med massa julmat och sen är det ju så mysigt! Inte dumt med två Julaftnar ;)


Julkorgen Julkartongen


Massa gotta!


En almanacka, julsnöre och "juladresser" fanns även där i...


och även ett tackkort!Ajja nu ska jag kissa nån vovve och göra mig iordning för jobb :DHejhej!

Gott nytt jul!

Lika älskad som hatad skulle jag tro men jag gillar den! ;)

 

 


Tråkig jag är!

Ja jag vet, jag är så himla tåkig som inte bloggar! Snart 1 månad sen :S
Jag vet ju själv hur jag suckar då jag går in på bloggar som inte är uppdaterade :P
Får bli bättre efter årsskiftet men nog om det!

Har satt en saffransdeg på jäsning för andra gången i år, har fortfarande kvar i frysen från första omgången men det börjar sina... Lussebullar är ju gott ju och man äter ju det bara en gång per år en period per år ;)

Så svårt att skriva nu då jag skriver så sällan, vet inte vad jag ska berätta och vet inte vad jag har berättat så det är svårt att uppdatera, får liksom börja om varje gång! Men det har hunnit hända lite grejer...

Magnus har ju fått fast heltidsanställning dagtid nu och det känns ju helt underbart! Dels rullar det in lite mer kulor och det allra bästa är nästan att han jobbar dag, har kvällarna hemma, han jobbar bara 1 helg i månaden! Ja många fördelar och inga nackdelar!! :)

Jag skulle vilja få in lite mer pengar jag med men får se vad som händer framöver. En tjej på jobbet får sluta nu i årsskiftet pga arbetssbrist. Hon har dock varit bidragsanställd eller vad man ska säga och hon kan inte jobba ensam så hon har vi haft på jobbet fast hon inte behövts typ, hon har ju nästan vart gratis. Men lite kommer det gynna mig iaf! Iomed det nya årets början får jag jobba dag varje Måndag vilket ger 3 timmar extra i veckan, inte mycket men alltid en början och det är alltid skönt att jobba dag! Min chef har ju fått mer att göra då hon har hand om en annan restaurang också så då kan det hända att det blir mer för mig. Hon vet inte så mycket än men blir det inge mer på mitt jobb får jag leta mig något annat. Lite tråkigt för jag trivs ju så himla bra där!!

Ja det blev lite kort och mest om jobb som vanligt men nu har degen jäst klart! Nu har jag visat av mig lite iaf ;)

Hej sålänge!RSS 2.0