Lördag

Halloj!

Sitter här och har precis fått i mig lite middag, blev spenatsoppa som jag kokade ihop på jobbet i Torsdags, tog med mig två lådor hem eftersom jag visste jag skulle vara ensam ett par dagar. Jo det är så att Magnus (och Chippen) är påväg upp nu för att fira Andrea som fyllt 30 år. Jag kunde inte följa med då våra scheman krockade ganska precis men huvudsaken han fick iväg och fira syster också får han ju kika på deras hus. Han jobbade idag 7-15 och redan då klockan var 15.30 var han påväg, bara hem och duscha och packa in i bilen. Usch, alltid lika jobbigt att säga hejdå tycker jag speciellt om man är den som blir ifrånåkt. Kanske lite mesig men en tår kom det allt.

Ska snart ut på en promenad med de andra två ensamsingarna här sen ska jag försöka se någon film innan det är dags för sängen, om jag ids att sitta still själv. Eller ja jag har ju Sigge och Lillan som tur är, vi ska nog få de mysigt vi också, krypa upp i soffan alla tre :)

Ne som sagt ut en vända nu sen får vi se vad som händer, isäng tidigt iaf eftersom de blir jobb för min del imorgon.


Hej sålänge!

Söndag

Ja vet knappt hur man börjat ett inlägg längre men gör ett försök...

Idag har jag (ja skittråkigt början, jag vet) har jag jobbat 6.30-14. Skyndade mig hem så jag hann träffa älsk i hela 30 minuter tills det var hans tur att jobba, 23.45 slutar han :( Så kommer det se ut hela veckan tyvärr, fast jag stannar på jobbet (utstämplad) 30 minuter längre och Magnus kommer in 30 minuter innan han börjar så vi hinner ses lite om dagarna, HEELA 30 MINUTER OM DAGEN! Men det är lätt värt det, hellre det än att vara utan jobb. Denna vecka (som var/är) jobbade jag kväll p.g.a. sjukdom hos båda vikarierna och Magnus jobbade dag. Nästa vecka går jag tillbaka till att jobba kväll igen och naturligtvis jobbar älsk dag den veckan och veckan därpå jobbar jag dag igen då chefen åker utomlands. Hur och om Magnus jobbar då vet vi inte än, hoppas, hoppas, HOPPAS han får vara kvar på ICA!

Jag är så tråkig, berättar bara om jobb :S

Igår var det Magnus födelsedag, hela 27 år blev mig darling :)
Dagen började med att jag smög mig ner för att fixa frukost på säng, brukar aldrig lyckas för så fort jag kliver upp så vaknar Magnus och tassar efter "Älskling!! Vad gör du!?" Denna gång lyckades jag :D Strax innan 10 stod jag uppe i vårt sovrum med frukostbricka och presenter och sjöng, det är nog sällan någon hör mig sjunga men då sjöng jag ;) Frukosten och presentöppningen avnjöts i nästan 2 timmar, myspysigt, vi hade inte bråttom någonstans vi inte :)

Magnus fick 2 böcker av Per Morberg (Magnus nya idol) en kokbok och en som han har både recept i och en massa kuligt om han själv. Han fick även 2 t-shirts, en cardigan och kalsonger från mig.

Efter de var vi ut med hundar och gjorde oss iordning för en sväng på kupolen, jag tyckte att Magnus skulle köpa nå t-shirts som passade till den cardigan han fick och vi hittade 2 :)

Resten av dagen var vi mest bara inne och tog de lugnt och mös. Vi gjorde tårta med banan och chokladmousse fyllning, mumma :)

I Söndags (om jag tar rätt på dagarna) kom svärmor och svärfar hit :) Kom inte riktigt ihåg vad vi gjorde då men vi grillade iaf, gott var det! Jag fick rycka in och jobba 1,5 timma på kvällen. Vi fick födelsedagspresenter också, Magnus fick ett jättefint ställ från didrickssons, jag fick en jättehärlig massagegrej, vi fick en matta till vardagsrummet, passar super :) Osså  fick vi en jämtlandsflagga som sitter ute på vår framsida :) Tack, tack tack :) Jag har säkert glömt något...

På Måndagen jobbade jag en kortis 7-9, blev hämtad på jobbet och sen bar det av till Ornässtugan. Vi gick på guidningen, jätteintressant måste jag säga! Måste iväg på mer historiska grejer känner jag! Jag kan ingenting om svensk historia (inget om någon annan historia heller för den delen :S), inget jag gillade i skolan men nu är det intressant, iaf som sådär. Kan inte fatta att Gustav Wasa har sovit där inne i den där sängen, helt sjukt! Efter den 40 minuter långa guidningen blev vi bjudna på fika på Ornässtugans egna Café, kladdkaka och landskapsthé för min del :)

Sen var vi iväg till Falun och åkte upp i (skid)hopptornet, usch så högt de va! Vi åkte förbi gammelgården en sväng, de var där vi firade midsommar. Mycket fina gamla hus där, vi lyckades leta rätt på de skottska höglandsboskapen som bor där efter att gått runt halva hagen, sist hittade vi dom inte. Kikade in i en av husen där och där var det inrett som förr, en gammal skola där halva huset bestod av en skolsal för ca 10-12 skolbarn med gamla bänkar, svarta tavlan, ordtavlor, jordglob, en sån kulram man räknade på och allt :) Andra halvan var en liten 1:a med kök där lärarinnan bodde. Hon sov i köket och de andra rummet var som ett vardagsrum, jätte litet och gulligt!

Innan vi åkte hem blev vi bjudna på lunch i en jättemysig restaurang, lite gammalt inrett med synliga bjälkar, vedspis och kopparpannor :) Väl hemma igen dröjde det inte länge innan jag skulle iväg och jobba igen. Så tråkigt att behöva jobba då man har besök! Vet inte om vi hann göra så mycket mer innan de åkte på Tisdag morgon, jag har säkert glömt något.

Tack snälla för underbart trevliga dagar svärmor & svärfar, tack för de roliga upplevelserna och god mat! :)

Juste vi har ju hunnit med att byta sovrum igen, vi har även tapetserat och målat där inne. Det var ju nyrenoverat då vi flyttade in men valpar tycker om att krafsa på tapeter och gnaga bort färg på lister, iaf våra monster ;) Så vi spacklade både lister och väggar, målade lister och la på 7 st tapetremsor. Det var första tapetseringen för oss båda och vi är riktigt nöjda faktiskt, de där törs vi ju faktiskt göra fler gånger ;) Nu är det bara lite nya möbler som fattas, eller bara och bara men ja vi vill ha nya möbler iaf! Ny säng och sängram, sängbord till sovrummet. Ny soffa, soffbord och hyllor till vardagsrummet. Lite kuddar, täcken och sängkläder, mattor och annat kuligt.

Lite bilder kanske :)


Födelsedagsbarnet med Per Morbergs bok i det "nya" sovrummet: Ja vet, vi har jättefina stolar som sängbord ;)


Kanske ingen fröjd för ögat men ack så god, sa jag att det var banan- och chokladmoussefyllning i!? ;)


Älsk mumsar tårta i en av de nya tishorna ;)


Finfiiina flaggan :)


Ornässtugan
(bilden är tagen då vi var dit med Drettan, Daniel och Emma)


Ornässtugans Café
(bilden är tagen då vi var dit med Drettan, Daniel och Emma)


Hopptornen i Falun, det lilla till vänster och det stora till höger


Uppe i det stora hopptornet, utsikt över Falun. Man kan se ända till Borlänge, dock inte från detta håll.


Lagomt IQ-befriad man måste vara om man ställer sig på ett par skidor här, livsfarigt! Ser ni va liten den vita bilen där nere!?




Världens finaste skådar en del av Dalarna från ovan


Kommer inte ihåg vad de var för vatten vi såg här :S Jag är urdålig på sånt OCKSÅ :P


Darling & svärmor kikar på en av bilderna där det stod vad man såg


Slalombacken vid hopptornen, man ser hur högt (lågt) de mindre hopptornet är i jämförelsen med det stora :P


Magnus, svärfar & svärmor


Magnus provsitter stenhårda utemöbler ;)


Fick ingen bättre bild på tjurarna men fräsiga va dom :)



Ne nu får det vara nog, tänkte jag skulle börja röja uppe i förrådet, passa på då jag är ensam, men verkar kanske som det är försent. Ska ta mig en lång härlig dusch och ringa mamma iaf innan jag lägger mig, börjar med de så får jag se om jag hinner och orkat, tänkte lägga mig vid 21-22.


Hejvejs!










RSS 2.0