Sockerkaka utan ägg och mjölk


***
Ingredienser


 3 dl vetemjöl
 2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smör/margarin
2 dl vatten

 Till formen: margarin och ströbröd


Tillagning

Sätt på ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret/margarinet och häll i vattnet. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om om väl. Häll smeten i en smord , bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 min. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.





***

Kan tillägga att jag även använt olja i motsvarande mängd i brist på margarin förut och det har också funkat. Silikonformar är också nått som är himla smidigt för den som inte testat ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0