Det gjorde susen

Bra med en ToDo tycker jag, jag har gjort massor idag, städat hela huset :)

Gjorde en repris ikväll och bakade scones ;) Blir fika till Fråga Olle som börjar stax.

Imorgon blir det jobb igen, 12-20.30 sen 16-00 fre, lör & sön *suck*

Ne fixa lite te nu.

Natti



ToDo

Igår satt jag nog den största delen av dan och kikade pysslen och forum på internet, man fastnar så lätt och jag är så himla pysselsugen! Åh vad jag vill pyssla! MEN det finns ju så mycket annat som jag måste prioritera och som måste göras här hemma.. men jag känner att jag har himla svårt att ta mig för och göra såna tråkiga saker som att städa men det är ju så skönt och man mår så mycket bättre då det är gjort. Så idag ska jag ta mig själv i kragen och göra ett ryck, ändå tråkväder idag.

Jag satt ju inte vid datorn hela dagen igår, tvättade och cyklade ner på stan och på jobbet en sväng och... !? Ja gjorde jag nå mer vettigt!? Diskade, lagade mat och rastade hundarna såklart men inge mer tror jag.. hua.. ne så idag har jag faktiskt gjort en Todo lista :D Dom som jobbar på donken känner igen vad det är och även BKare, säker många andra med. En "Att göra lista" . Har länge funderat på att börja göra såna listor eftersom jag har svårt att få tummen ur och för att jag ofta glömmer vad det var som jag var tänkt att göra. Kommer ofta på det då det är för sent att på börja nått eller då jag lagt mig - "Ja just ja det var det ja..*suck* "

Har även markerat det som är viktigast, det som måste prioriteras, min lista är lång idag och den kommer säkeligen fyllas på. Kanske det låter som världens töntgrej men jag tror inte det finns nått annat sätt för mig än detta som funkar då orken och motivationen inte finns. Kommer nog kännas ganska skönt att bocka av och se under dagen vad man faktiskt har gjort :D

Ne nu ska jag sätta på lite bra musik och sätta igång :)

Kvällsfika

Tog precis ut en plåt med scones från ugnen och kokat te så nu blir det kvällsfika :)

Så himla mysig låt!



Milow - Ayo Technology

trodde vi ja

Ja där fick vi för vi trodde vi fick en ledig dag tillsammans.. kl 9 ringde Magnus chef och frågade vart han var så han fick sticka iväg.. vi som precis va påväg ut till skogen :( Antingen hade det blivit ett missförstånd eller så hade väl chefen glömt att han lovat Magnus att få vara ledig.. men men till helgen är han ledig men då jobbar jag 16-00 så vi hinner ju umgås på dagen iaf..

Åh blev så less, vi som hade tänkt göra massa idag :(

Sitter iaf och ringer skatteverket nu, mamma påminde mig igår om att deklrationen ska vara inne 4 maj eller vad det nu var. Jag hade helt glömt bort det och för ett tag sen kände hundarna för att käka upp mina papper så nu måste jag fixa nya :S

Vad fort de gick trotts att jag började på plats 176 i kön, det gick iaf jättebra att beställa nya papper så dom kommer med posten imorgon.

Ne nu ska jag göra nå ryck här innan jag fastnar här vid datorn..

Ha en bra dag!



Marley & Jag



Igår såg vi denna, hur bra som helst men en tjejfilm tyckte Magnus. Första gången på jag vet inte hur länge som jag sett en hel film men det var nog för att jag somnade på soffan och sov i typ 1 timma innan. Magnus var den som somnade efter halva filmen denna gång och jag väckte honom med mitt snyftande. Grät säkert sista 15 minuterna av filmen och säkert 15 minuter efter också. Inte bara att tårarna rann, jag grät verkligen.
Superbra film iaf!

Nu blir de sängen, Natti!

En ledig dag

Imorgon har vi ÄNTLIGEN en ledig dag tillsammans! Ska bli skönt att bara få vara uppi varann och bara vara en hel dag!
Vi ska ut i skogen med vovvarna och promenera till stan om det är finväder så jag hoppas verkligen på det!
 

Det borde vara förbjudet att jobba då det är finväder!!!





Nu är det helg och finväder :) Termometern visar 20 grader i skuggan och jag ska jobba 12-20 :(

:S

Är inte på mitt bästa humör idag..
Idag skulle jag ha jobbat 11.30-14.30 men fick gå hem 14 för det var så lugnt. Innan jag stack iväg var jag självklart ut med hundarna och dom gjorde typ allt de inte ska göra.. usch va irriterad och arg jag var.. då jag kom hem och humöret var bättre möttes jag av två busar som hade ätit sönder min mobilkabel till datorn och en brödkokbok och jag kände att ilskan bara kokade inom mig men man kan ju inte skälla på dom i efterhand, man har bara 2 sekunder på sig att skälla eller berömma efter de gjort något för att de ska fatta vad de gjort som var rätt eller fel. Men man tycker ju att de kan låta bli det som ligger på köksbordet ändå!
Som tur är så har vi en till kabel (nånstans!?) och kokboken har jag knappt ens kikat i, jag fick den och den var faktiskt en ganska stor besvikelse att få eftersom jag fick en Pastakokbok året innan av samma person.. lite taskig fantasi tycker jag.. Pratar inte om Brödboken jag fick av dig systeryster! :)

Har kikat runt på internet vad en sån springer (koppelhållare till cykeln) kostar. Dom jag hittat hittills är ganska dyra tyvärr men vad jag upptäckte då jag läste var att man helst inte skulle cykla med sin hund förrens de var 18 månader eftersom de inte är färdigväxta osv.. tråkigt tycker jag men förstår ju, hade för mig att jag hade hört något sånt förut men har inte tänkt nå mer på det sen.

Nu sitter jag och väntar och hoppas på att Älsk på får sluta lite tidigare idag så vi kan åka och köpa hundmat som är tokslut, de fick de sista till frukost i morse. Vi brukar handla på Granngården och dom stänger 19 så jag hoppas han hinner sluta innan. Kan ju inte heller gå och handla det själv även om jag velat kunna men kan ju faktiskt varken gå eller cykla och köpa en 15kg säck med hundmat. Om vi inte hinner får vi väl knalla iväg och köpa nått billigt skräp så länge för mat i magen måste de ju ha!

Till middag blir det kycklingsallad, värsta lyxen men det är tack vare BK de. Jobbade ju så kort pass idag så jag hade ingen rast så då brukar jag ta hem kycklingsalladen och dryga ut med lite pasta och det räcker precis till oss två de.
Slänger in en bild på salladen från påskhelgen då vi hade 18 grader varmt och åt ute (här hemma alltså) :)






<3




Idag är det precis ett år sen jag träffade Magnus första gången, inte visste jag då att jag snart skulle inse att det var honom jag ville dela mitt liv med, att jag precis träffat mitt livs kärlek!




Jag älskar dig Magnus <3

Resultatet



Är inte supernöjd med resultatet men det smakar bra iaf :) Nästa gång ska jag prova ett annat recept.

Vitlöksbaguetter


Jag har precis stoppat in dessa godingar i ugen och snart kommer hela huset fyllas med doften av vitlök

 Mmmmm :)


Sockerkaka utan ägg och mjölk


***
Ingredienser


 3 dl vetemjöl
 2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smör/margarin
2 dl vatten

 Till formen: margarin och ströbröd


Tillagning

Sätt på ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret/margarinet och häll i vattnet. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om om väl. Häll smeten i en smord , bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 min. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.





***

Kan tillägga att jag även använt olja i motsvarande mängd i brist på margarin förut och det har också funkat. Silikonformar är också nått som är himla smidigt för den som inte testat ;)



kirbur

Fy magen var knas hela dan och kvällen igår, typ uppblåst, efter att jag ätit soppas så fort :S Usch ska aldrig göra om det! Idag är det iaf bra, gjorde sockerkaka utan ägg och mjölk för en stund sen, har ju så lite hemma och inga pengar. Inte så bra för magen men iaf gott.

Imorse efter Magnus åkt till jobbet ställde jag mig i lillskrubben och började gå igenom lite lådor, hittade bla min gamla dagbok från då jag var 13, 14 år. Ojoj, satt och skrattade en del då jag läste.. hur man va och hur My va :P Hade skrivit om då vi vart hos pappa då han bodde i Sveg, då vi åkte buss hem så satt det en kille på sätet brevid oss (som vi antagligen tyckte var söt och satt väl och kikade och fnittrade en del kan jag tänka mig) som hade en dricka som han drack och sen satt i "nätet" som sitter på varje stol framför sig och My hade viskat att hon skulle ta den om han glömde den. Han glömde den och My vart så nöjd så över att få dricka ur samma flaska som en söt kille :P haha usch och fy!!! Måste tillägga att jag INTE drack!! Måste ringa My och berätta sen :P haha

Magnus kom hem på snabblunch förut, blir alltid så glatt överraskad då han kom hem en sväng, man vet ju aldrig ifall han har tid eller inte men som sagt jag blir alltid lika glad! :) Igår gick det jätte bra för honom på jobbet, så glad och stolt över honom! Hoppas det går lika bra idag och att han kommer hem lite tidigare :)

Idag ska vi äta lyxmat, köttfärsås och spagetti :) Var riktigt länge sen vi åt det och det åt vi minst 1 gång i veckan förut men nu har vi inte haft råd men ikväll blir de :)

Ska bli spännande att se om det går runt med pengar denna månad, hoppas verkligen det! Om inte annat närmar vi oss.

Åh vad jag längtar upp till Jämtland, vill upp och hälsa på alla! Saknar mina vänner och familj fruktansvärt mycket! Men det får vänta, hoppas vi har råd att åka upp i början på Juni iaf.

Vi kommer inte heller ha någon semester i sommar, kommer väl bli nån vecka då och då om ens det. Kommer nog bara bli att vi åker upp en sväng då och då, torsdag-söndag eller nått. Kommer även att jobba på min födelsedag, har alltid varit ledig men vad gör man.. De som vill får gärna komma och hälsa på oss också! :)




.......

Hann med allt som skulle hinnas med men linssoppan satt inte så fint i magen efter att längt i sig den så :S Magen klurrade en stund och cykel kändes inte så passande men de gick.

Fick sluta runt 15, var så himla lungt.. Har inte gjort mycket sen jag kom hem heller, gick ut med hundarna en sväng sen satt vi och solade en stund ute på framsidan, drack LOKA och knaprade morötter från jobbet :) Sen fastnade jag här..

Började med att jag googlade på hur lång en gardinkappa ska vara men hittade inge vettigt svar.. hade ändå tänt att mäta och titta ut själv eftersom det finns många olika storlekar på fönster osv men kikade för skojsskull ändå :P Så iaf så hittade jag lite bloggar och sysidor som jag fastnat vid och läst. En av bloggarna hade en dotter som dött i en skum muskelsjukdom och hon har gjort en minnessida om sin dotter som knappt hann bli 8 månader gammal. Grät mig igenom hela sidan, så himla hemskt sånt där!

Ja det är väl vad jag gjort och nu sitter jag bara och väntar på att min käraste kommer hem! Han är väl hemma om en timma senast, tråkigt att han har så långa dar! Han är borta i snitt 10 timmar/dag :(

Haha och gissa vem som precis klev in genom dörren, när man talar om trollen :)  Ne nu ska jag umgås med min underbara sambo <3



dessa rubriker..

Sitter här med alldeless för het linssoppa och har mindre än en timma kvar innan jag ska sätta mig på cykeln och iväg och jobba... :S Fick rycka in och jobba idag men vill ju ha mer timmar så jag ska inte klaga.. hade dock sett fram emot att vara ledig och få pyssla men har ju två hela dagar framför mig sen :)

Har tvättstugan idag mellan 7-11 så jag ska hinna hämta det sista, rasta hundarna och göra mig iordning.

ja som sagt, lite att göra nu så ska göra nå ryck å slänga i mig soppan och fixa de som ska fixas..



Full rulle

Ja de vart ju inte så mycket skrivet från min sida idag men har haft fullt upp och ändå känns de som jag inte gjort nå vettigt.

Jag och Sigge kom precis hem, vi har vart ute och cyklat sen två. Vi har ju inte cyklat hela tiden, var och hälsade på Magnus som står på marknaden idag. Sen var jag in på AMS och BK en sväng. Sigge va helt slut då vi kom till BK och dricka vatten ur en såndär konstig svart plastskål (BK salladsskål) ville man minsann inte så jag fick skopa upp i handen så han fick i sig lite iaf. Det gick finfiiint de :)

 Vi gjorde inte många knop på hemvägen, cyklade nog i gångfart för Sigge var så trött. Väl hemma deckade han på hallgolvet men då han insåg att det var matdax kom han på benen igen. Dubbla portioner fick man sen en slurk vatten och nu sover han så gott så :)

Ja det är väl i princip det jag gjort idag, möte på AMS kl 10, cyklat massa, vart in på AMS igen och sen lämnat in papper på BK. Ja och nu sitter jag här och väntar på att Magnus ska komma hem så vi kan äta, jag är vrålhungrig! Måste ta fram moppen också, har blivit någon olycka här och var medans jag och Sigge vart ute.

Ja som sagt... moppen var det ja.. *suck*

Ska blir skönt med en ledig dag

Usch va dålig jag blivit på att blogga, är mer än en vecka sen sist ju :S Men var ju så fint väder under påsken och sen har det vart jobb, stök och ingen blogglust helt enkelt.

Imorgon lär det kunna bli nått inlägg för då är jag ledig, ska bli så skönt! Synd bara att Magnus jobbar, undrar just då vi är ledig tillsammans nästa gång!? :( Har jobba alla helger utom 1 sen jag började på BK. Den helgen som jag var ledig sökte jag ledigt för då vi va upp (till jämtland) sist. Jag blev anställd den 12 Januari så det är ju ett tag jag jobbat ändå men men..

Ne ska som sagt prova skriva lite i morgon och prova lägga in några bilder. Har även blivit ombedd att lägga in en bild på håret efter färgningen så får väl prova fixa en sån kanske då.

Ne tror jag ska putsa gaddarna och krypa ner nu snart, ögonlocken börjar bli tunga. Hoppas på att gubben min vill krypa ner med mig också, finns inge mysigare än att somna i dina armar Magnus! <3

Natti

Fy fan!

Ja natten till igår kände någon j*vel för att göra inbrott i vår bil.. Förarrutan var krossad och de hade tagit GPSen som vi råkat glömt (jävligt dumt, jag vet!) Som tur va, var det de enda (!?) Och att vi bara hade trafikförsäkring på den gjorde ju inte saken bättre.. men men man lär sig av sina misstag..
Så nu står bilen iaf färdig hos någon glasnisse här i Borlänge och vill ha 2100:- men som han prutade ner från 2500:- vilket är bra pris, bara glaser gick på 1800:-

Så ja, vart trollar man fram 2100:- då man inte har dom!? :S

Ajja det löser sig alltid.. ska hämta den imorgonbitti iaf innan Magnus sticker på jobbet.

Färgade iaf mitt hår igår, eller ja de va Magnus som gjorde det och det vart iaf bra :) Nästa gång det behövs färgas ska de inte färgas mörkt, då ska de blir blont igen. Eller ja jag vet inte riktigt hur jag ska göra än. Omjag ska låta det mörka underhåret få vara kvar och bleka de övre eller om jag bara ska göra massa ljusare slingor i olika nyanser eller nått, få se..

Ne nu ska jag snart iväg och jobba 11.30-16 och jag hoppas det är någolunda lugnt trotts att det är påsklov! Är ju inte så fint väder än så länge heller.

Nybakt

Sitter här och mummsar på en nybakt vetebulle :) mmm! Har dock inge smör eller pålägg hemma men de ska vi handla imorgon.

Idag ska jag jobba 16-23.30, gjorde det igår med och gick både dit och hem men idag tar jag cykel så de slipper bli så sent.
Ska jobba 11.30-16 både lördag och söndag vilket är de bästa passet på helgerna. Man går in och kör sitt race utan rast och sen få gå hem och ha hela kvällen framför sig! Så den här helgen är nästan som en ledig helg för mig. Magnus ska också jobba men tror han bara jobbar imorgon.

Ne ska ta en svängom med moppen så fort jag fått ur sista plåten med bröd ur ugnen. Sen blir det väl ut me cykel å hundar en sväng och sen blir de jobb.

Trevlig helg!

Lunch

Hoppade ur duschen för en stund sen efter en varsin tur på cykel (ca 20 minuter var) me grabbarna i finvädret och nu sitter jag här vid köksborde och laddar med en kopp fruksoppa innan jag ska ta tag i disk och annat här hemma. Tänkte först jag skulle värma på en burk vita bönor i tomatsås för vi har knappt nått ätbart hemma men då hittade jag fruktsoppan istället :) Fick bli min lunch idag och frukosten bestod av havregrynsgröt med lingonsylt och till middag blir de nån köttbit (som vi fick med oss från svärföräldrarna som jag inte riktigt vet vad det är men älg är det iaf :P ) potatis, skysås och sallad.



RSS 2.0