Sista inlägget

2008

Sitter hemma hos mamma som har världens segaste dator, tar ca 5 minuter att komma in på en sida och då skojjar jag inte! Ska göra mitt bästa för att rensa bort allt mitt skräp på den nu innan den dör helt.

Hoppas ni haft en underbar jul och kommer få ett bra Nyår!

snart far vi :)

åh så jag har längtat!!!!

ska bli så himla kul och mysigt!!!

vovvarna ska få åka långt men de kommer gå bra, dom är jätteduktiga ju. Lillan är inte alls van så får se hur de går, hon får väl sitta knä i värsta fall :)



Lite lessamt att inte Dicken fick vara med i jul :( Saknar honom så himla mycket!!


ne nu fixa de sista och fara, vill åka nu, nu, NU!

längtar tills vi får träffa alla! Mamma, My, syster m. familj, pappa & Milla och Magnus familj.. :))

God Jul!!

pju

Ja då va alla julklappar inhandlade och nästan alla inslagna.. bara diska städning och packa som är kvar inför uppfärden i morgon..

ne nu ska vi prova fixa nån middag..



Stress

Tvätta, städa, handla julklappar, göra observationer.. ja så ser det ut och har sett ut för oss de senaste dagarna men imorrn åker vi upp :D wii ska bli så kul och mysigt!!



Julklappar

ja nu har vi fått ihop lite julklappar men långt ifrån alla.. ska prova få ihop alla imorrn.
har därimot inte slagit in en enda än men de hinns med.

inte hittat någon garanti till datorn än men har inte letat i alla skrymslen än..

haha gick förresten vilsen igår.. inte så kul då jag väl la märke till de då jag upptäckte att jag hamnat på ett område som vi inte hört så gott om så jag vände direkt men tog en stund innan jag hittade hem.. usch, vart faktiskt lite rädd och orolig då jag inte hittade först men jag kom ju hem oskadd :)

ja å som vanligt hade jag inte nå vettigt att komma med..


Jag älskar min Magnus mest av allt, du är verkligen den mannen jag vill leva mitt liv med <3


Dagen har gått så fort

idag följde jag me då Magus jobbade. de gick bra, han är så duktig så :D
sen va de hem och laga mat och rasta vovvarna. sen vek jag tvätt, kändes som de aldrig skulle ta slut..
ja å resten av kvällen ska vi väl bara ta de lugnt.. Magnus har somnat på soffan han, sötnosen min :)

åh va jag längtar tills vi åker upp!





Död

jo min dator är död.. slocknade rätt som de va igår.. ska leta igen garantin och ringa nån dag.. tur Magnus har en oxå, använder ju datorn till väldigt mycket.. 90% av jobben man söker är ju via datorn eller med hjälp av datorn.. för att skriva ansökningar, leta reda på nummer, adresser, maila och framförallt hitta de lediga jobben.. men men.. har ju iaf Magnus dator..

idag va vi ute med vovvarna i 2 timmar.. idag va Greta med oxå, grannens bulldog :P

ja sen hann vi med å få lite ordning i köket oxå, de mesta hade vi fram till nu mest bara tryckt in där det fanns plats men nu är det ordning och reda :) har bara 2 halvfulla bananlådor med bla matlådor i som bara ska diskas och in i skåpen..
tillbringade även ca 1 timma på Ica Maxi idag, sjukt stort! dock glömde vi ta korg så när vi väl kom fram till kassan hade vi skaplig värk i armarna.

imorrn ska jag me Magnus på sin första arbetsdag utan att chefen är med :) igår sålde han faktiskt på sitt första och enda försök så än så länge är han en 100 procentig säljare ;)

man kan ju hoppas på att dom ringer mig om arbetsintervju imorrn.. *hoppas, hoppas* lite less på att gå hemma nu.. visst det är jätteskönt att gå hemma och pyssla med massa och ta hand om hundarna men känner att man börjar tappa rutinen nu.. vet ju knappt vilken dag de är ju :P visst vi tar oss alltid upp innan 10 så så sett är det ingen fara men ja ni fattar säkert.. sen så vill man ju gärna se att de rullar in lite pengar snart.. lär ju vara pank efter jul och vill inte behöva låna.. vi har ju lite sparpengar men vill ju som gärna ha nån budget oxå... ajja de löser sig alltid!

tredje advent är det idag oxå, fasen va tiden går fort och vi har bara fixat typ 3 julklappar.. blir till veckan för vi planerar att fara upp till helgen som de ser ut nu iaf.. men man vet ju aldrig med jobb och så..

ajja ha en trevlig kväll!

Saknaden är stor!

Saknar Dicken så himla mycket! Vi pratar och minns honom varje dag! önskar han fick vara ute med oss i skogen! att de kunde bli så tokigt :( tårarna bara rinner..



Dicken, du kommer alltid vara den goaste hunden i världen <3

Mys

har precis kommit hem från en skogspromenad som vart lite längre än 1 timma :) kommit mer snö nu så de e lite jobbigt att pulsa fram ;) Även fast de går före mig och har trampat upp endel så är det ändå jobbigt men det är nyttigt ;) dels är det jobbigt för min kondition inte är på topp och dels för mina knän, måste kolla ordentligt vart jag sätter fötterna och gå försiktigt. Men jag kämpar på ;) det är ju bra träning för mina knän så länge jag får gå i min takt och inte trampar fel :)

ne plocka iordning lite tvätt kanske, tvättstugan 11-15 idag. sen en sväng på Kupolen och kika julklappar kanske?




?

 idag har varit en bra dag, vi har hunnit med endel men ändå tagit de lugnt..

Gjorde en observation idag, köpte en stickad tunika som jag kommer få ersättning för plus att jag får betalt för uppdraget ;) det är den enda inkomsten jag ahr för tillfället, inget man kan betala hyran med men är ju lite extra klirr i kassan iaf.

åh blir tokig på dom här små liven ibland :P dom log och sov men tog ut dom på en kvällsrastning och efter de har de varit som galna, busar och skäller. de får gärna busa men avskyr när de skäller. Men de där ska vi få ordning på ;) förstår dom blir lite spralliga, de har ju lite överskottsenergi då de inte gjort så mycket idag. Men imorrnbitti blir de skogen i minst 1 timma med grannen, sen blir de hem å tvätta. vi hade tänkt att åka och simma imorrnbitti men då bjöd grannen med oss ut i skogen så de får bli en annan dag :)

det börjar närma sig jul och vi har börjat prata om när vi ska åka upp, vi har nått ev. datum men får se hur de blir med jobb osv..

igår då vi skulle sova så sa Magnus att vi inte skulle ta upp Lillan i sängen om hon gnällde för vi ska inte vänja henne vid det och det håller jag självklart med om... hon gnällde lite men slutade och precis då jag skulle säga "Se nu vart hon tyst" så såg jag att Magnus låg och höll om henne :P hehe sötskrutten min ;) men hon e bra go å ha i sängen oxå, tar ju ingen plats direkt ;) brukar ligga på min sida eller ovanför mitt huvud på kudden.

brukar ligga och gruva mig på mornarna innan jag kliver upp för att jag ska hinna klä på mig och så innan hundarna kissar inne.. idag hann jag få på mig byxorna och fick öppna en liten glipa i ytterdörren för chippen hann kissa inne..
ajja de lär ju sig att hålla igen mer och mer.. men de har inte fattat att de ska gå ut då de ska göra ifrån sig.. inget gälla vid dörren än.. men men det får man ju självklart räkna med då man har småttingar, de va ju inget jag inte visste direkt ;)

ne nu har de redan hunnit bli för sent.. ska krypa ner nu, Natti

kanske

kanske blir en sväng till en Magnus känner ikväll :)

ne ut med vovvarna en sväng kanske, de har sovit en stund och då brukar det bara pågång.. får se om jag får sällskap..??

Dagen

Ja idag tycker jag att jag fått endel gjort faktiskt.. Maguns har vart ute på ena av sina jobb på introduktion eller vad man ska säga men han ska inte börja förrens 1 januari på de..

Jag började med att diska och plocka lite här hemma.. de var mycke disk, tog säkert 1 timma att diska! va ut med vovvarna nått varv och Baggis brukar alltid följa med på den rundan :) men idag följde Nanna me oxå :) va en som gick förbi oss och hon tittade på alla och log :)

sen har jag kikat på jobb och skickat iväg några ansökningar..

låter ju inte som så mycket.. men känns iaf mycket..

blir mer pyssle och plock ikväll.. har massa tvätt att vika undan och lite annat..
 

ja jag hade inte så mycket intressant att komma med idag.. antagligen lika lite som alla andra dar..


inatt

inatt innan vi somnade låg vi och pratade om Dicken om hur go, busig, fin och underbar han va. allt som han gjorde och hur det hande varit om han fanns med oss idag.. han hade blivit så glad om han hade fått nån att busa med.. ja vi låg iaf länge och pratade, tårar och skratt, saknar han så himla mycket! kan inte fatta att han är borta, vill bara han ska ligga här nedanför mina fötter nu!





Hittade bilder på Dicken i Magnus gamla kamera, så himla söt! Tyvärr de ända som Magnus äger men jag är glad att de finns iaf!



ne nu blir det sängen stax.. lång dag imorrn! Magnus första arbetsdag  :)

Hjärtat

jag överlevde natten och har faktiskt inte hanf så ont idag, kändes lite imorse men har blivit bättre och bättre.. har gruvat mig hela kvällen för att de ska ha börjar gjort ont men inte :) tur de, hade känts lite mysko om det va nå fel på hjärtat.. är ju bara 20 år och jag har faktiskt haft sämre hälsa.. men men verkar ju inte som de va nå större fel på mig.

idag klev vi upp tidigt och va ut med vovvarna i skogen, görmysigt! slängde dom i den djupa snön och busade som bara den! asmysigt!

sen va de hem och göra sig iordning och fara till Magnus kusin Johan och hans familj, frun Pernilla och barnen Julius och Max, jättetrevliga!

efter de besöket för vi hem och skrev lista på vad som skulle handlas och sen iväg på Willys.. sen hem å värmde på vad som vart över från gårdagens middag.

vart även lite powerstädning, eller mest plock och sen julpyntade vi äntligen! det har stått framme i en hel vecka nu :P

sen har vi tvättat oxå, skönt att få de gjort, har nog inte tvättat på 2 veckor :S

ne springa iväg och hämta de sista innan tvättstugan blir låst..


Alla gör fel och misstag men jag har tydligen gjort för många fel och misstag eller bara är allmänt dum i huvet :S att jag inte kan få veta, säg det rakt ut så jag förstår och så jag kan göra det bästa för att ända mitt beteende och tänka om.. :(

Troll

Jag har förresten världens goaste flurtroll ;)


Magnus ville dricka kaffe ur kåsa för att få känna sig lite mer norrländsk och manlig ;)

Jag älskar dig min Magnus av hela mitt hjärta och inget ska få skilja oss åt <3




Nya familjemedlemmar

ja som alla inte vet så har vi skaffat oss nya familjemedlemmar.

Sigge, Chippen & Lillan :)

Sigge och Chippen är bröder från en kull med 8 valpar. Dom är 62,5% Bordercollie och 37,5% Schäfer. Dom är födda 11 september vilket jag tycker är lite coolt  :) Det är Sigge som är mest lik en Bordercollie och Chippen som är mest lik en Schäfer :)

Lillan är en renrasig Yorkshireterrier utan stamtavla. Hon är född den 18 september och är en "Mini" och kommer väga runt 2 kg ist för 3-4 kg som en vanlig :) Hon är ändå märkbart större än sina 4 syskon och va kaxigast av alla och skulle jävlas med sina syskon och det märks för hon busar gärna både med katterna och hundarna fast hon åker på styk :P


Sigge & Chippen


Lillan


Lillan är väldigt liten, här myser hon med Bagheera och Nanna i soffan :)

Ja så nu har dom varit hos oss i lite mer än en vecka och det går jättebra! De har redan lärt sig jättemycket, sitt och stanna bla. och FY har de definitivt lärt sig, det säger man ju minst 100 ggr om dan :P


Ja och varför 3 valpar samtidigt!? Ja det är klart vi förstår att det kan bli jobbigt och att det kommer ta tid men vafan vi båda älskar djur och vi vet att det kommer gå bra med massa disciplin och massa massa kärlek.

Lite festligt att vår granne är hunddressör eller vad han är. han är inte känd för mig men han är tydligen känd tillochmed utomlands och har varit med i reportage där och så. Han har även en hund som han tagit med sig hem från nått annat land, minns inte vilket. Buster heter han och är ca 5 år som är den mest lydiga hunden jag någonsin träffat. När dom hämtade hem honom var han ca 1,5-2 år och vildhund, tycker det är så häftigt att han fått till en sån fin hund av en vildhund :)

iaf så får vi mycket bra tips och råd från grannen och är ofta med honom och Buster ute i skogen med vår vildar :) Lillan får stanna hemma då hon är så liten och knappt orkar hoppa över snön :P

jaja.. ikväll vart det nästan en tur till akuten men det vart bättre så vi slapp som tur va! Igår fick jag så himla ont i axeln, började med en ilande känsla i högra sidan av käken, som växtvärk som sen gick ner på vänster sida av nacken sen axeln och skuldran. Det vart bara värre och värre, kunde inte sitta still, la mig men kunde inte ligga still.. låg och vred mig, grät, så ont gjorde det. gick och la mig tillslut, tog ett tag innan jag somna men det gick tillslut. när jag vaknade i morse va det mycket bättre men har inte kunnat dra djupa andetag på hela dan. Det känns precis som håll...känns i vänstar bröskorgen, axeln och skuldran..
ikväll vart det likadant, ringde sjukvårdsrådgivningen tillslut och hon visste inte vad det va men ville helst jag skulle åka in på akuten. Hon trodde det kunde bero på oro,stress och deppression. Har ju inte direkt mått bra sista tiden heller.. inte efter vad som hände då vi skulle flytta hit och det som vart då vi åkte upp för nån helg sen, stress från då vi satt oss i bilen i Borlänge tills vi klev ur bilen i Borlänge. Sen vad som vart där uppe oxå.. tjaffs och stress.. sen det som hände i Göteborg är det värsta.. mår som sämst över det.. att det kunde bli så fel.. usch får ont i magen och blir tårögd då jag tänker på det, verkligen det värsta som hänt på länge :( tänker på det varje, varje dag! så kanske inte så konstigt om det är allt detta det beror på. funderar över mycket nu.. kanske är en fas i livet..

men iaf så vart det bättre efter 1 timma men är inte helt bra än och jag har inte åkt in, jag lär ju överleva natten.

ajja annars mår jag bra, saknar mina vänner och min familj! har det inte alls stressigt i vardagen nu men men.. jag lär väl överleva de här oxå..

oj va klockan va mycket, krypa i säng stax. ska prova ta oss upp i tid och ut i skogen men grabbarna innan lunch sen iväg till Magnus kusin Johan m. familj, det ska bli kul :)



Degen

ja nu håller degen på att jäsa. vi hittade inte saffranpåsarna först men hittade dom i jackfickan :P

morr

ne de gick inge vidare de här med att söka jobb idag. för det första har vi lyckats städa bort min lapp med alla nummer och ställen jag skulle ringa på och för de andra har vi gjort massa annat spontan stök.. fixat lite med bilen, vart ut en timme i skogen med grannen.. men såg på ams hemsida att de kommit ut nå köksjobb idag som jag ska sätta mig å skirva ansökan till ikväll så skriver jag ut å postar imorrn.. ska skriva en ny lista oxå så jag kan sätta mig å ringa massa samtal imorrn..

grannen skulle ev. hit ikväll å visa nån karta över skogarna som finns här ikväll :)

ne idag blir det tidig middag, blodpudding stog de på menyn idag. asgott och väldigt lättsamt :) sen blir de lussebak så vi får mumsa med glögg och pepparkakor ikväll :)

ne nu middag, magen skriker :P

3 december

fan va tiden går.. nu har vi varit här i en månad.. väldigt exakt för en månad sen stod vi här ute och väntade på att vår hyresvärd skulle komma hit och besikta, då hade vi redan insett att lägenheten vad ostädad och inte urflyttad, vilket jävla kaos, här fick vi stå å vänta till dryg 15, frös och djuren satt i bilen dom här timmarna, därför Bagheera vart så sjuk me då de inte hade tillgång till låda på flera timmar.. visste ju de skulle kunna hålla sig under resan men att de skulle få äta, dricka och gå på lådan direkt när de kom hit.. men ja nu är vi ju här och kar kommit i ordning och Bagheera mår så himla bra nu, speciellt då han får vara ute. Lady har knappt vågat sig ut nått, inte varit ute på flera dar. å Nanna hade vi tänkt vänta med att släppa ut men då vi såg att hon och Bagheera hängde ihop ute så är de dumt att låta henne sitta och gnälla vid dörren. hon älskar verkligen att vara ute :)

idag har jag öppnat de 3 första luckorna på min cholkad kalender, hade glömt bort den :P är som tradition att mamma ger bort kalendrar till alla "barn" ;) Magnus fick en me! inte så länge kvar till jul nu och inte en enda julklapp är inhandlad men vi har lite hum om vem som ska få vad, inte alla men några iaf.. vad Magnus ska få vet jag inte riktigt än men har några funderingar :)

igår fixade Magnus Sims 2 åt mig så jag satt och nördade lite, lätt man fastnar men kan lessna ganska fort oxå. Idag ska han prova få in alla tilläggspel oxå :)

ne nu ska jag ringa lite jobb innan de hinner bli lunch, håll tummarna för mig :)

måste ringa lite andra samtal me.. agria och veterinären bla.. säkert nå mer som jag har glömt..

Risgrynsgröt

blir lite sen frukost idag, kokar risgrynsgröt, mumma de :)

ringa lite jobb idag kanske..!? klart jag ska!!

snöar här idag men inte mycket, är plusgrader me så de kommer smälta bort på en gång.. :( mycket snö i jämtland kan jag tänka mig, eller!?

back to risgrynsgröten ;)

FF

nu ska vi kika film och mysa. Det blir Vi hade i alla fall tur med vädret osså får vi se om vi kan gå på bio och se tvåan lr hur de blir..

FF= Fika & Film ;)

idag har vi sökt lite mer jobb, går inge bra för mig men Magnus har fått lite napp..

jag längtar tills vi ska hem till jul och så! är ju några veckor kvar.. om vi har jobb, vilket jag hoppas, hoppas jag vi kan vara uppe 1 vecka eller nått men det är ju ingen garanti då man är ny tyvärr men hoppas de isf kan ge efter då vi har en bit att åka.. va inte direkt kul då vi va upp sist, stress från då vi satt oss i bilen på fredagen tills då vi va hemma på söndag kväll.. men vi kunde ju inte göra annat då vi fick flytthjälp på fredag förmiddag och Magnus skulle på arbetsinervju på måndag morgon..
hur det blir i jul vet jag inte alls än.. vet ju inte ens om man har jobb lr inte.. tänk om jag är tvungen att jobba över jul :(

ska iaf hjälpa mamma och röja i berg, huset håller på att falla samman och mamma mår inte alls över de.. jag har länge lovat att ta hand om mina grejer där och skäms över jag inte gjort de än och nu är det verkligen bråttom.. ska faktiskt bli kul att gå igenom alla gamla saker :)

Mamma och My kanske ska följa med tillbaka hit oxå :) de skulle iaf vara jätte kul men beror ju på om My får och ifall mamma inte börjat jobba då än.

ne nu blir de fika & film :)

RSS 2.0